Jaký bankovní účet jsem si vybral na Erasmus?

bankovní účet G2

Mít vlastní bankovní účet není pro studenta nic nového, od patnácti jsme jej měli skoro všichni, ale co když potřebuješ vyjet na stáž, dlouhodobou zahraniční brigádu nebo na Erasmus? To už se ohlížíš po něčem konkrétním a hledáš nejlepší volbu.

Když vybírám bankovní účet, přemýšlím, co mi nabízí

Na studentském životě je fajn pohoda a nádech svobodného života. Stres a hektické zkouškové střídají pohodovější období a tři měsíce prázdnin. Já většinu z letního času trávím někde na cestách a bez zlaté bankovní karty se už neobejdu. Občas totiž zajedu na nějakou tu zahraniční brigádu a výplatu dostanu v eurech. Ty se pak hodí jak na cestování, tak na Erasmus.

Přesně v tuhle chvíli jsem začal řešit, zda existuje nějaký zvýhodněný studentský účet, který mi umožní vést si účet kromě korun i v eurech. Moc jsem tomu nedával, ale nakonec jsem našel! Komerční banka má totiž ke svému studentskému účtu G2 také balíček Erasmus. Právě ten dělá z účtu G2 skutečného vysokoškolského parťáka. S tímto balíčkem jsem získal vedení účtu v eurech a korunách zdarma, což je super. Další skvělá zpráva byla, když jsem za účet a jeho zřízení i s debetní kartou nemusel zaplatit, naopak, ještě jsem dostal bonus 350 Kč za předložení ISIC vydaného v ČR a dalších 200 Kč v rámci akční nabídky. Tahle akce platí i letos až do 30. 5., tak to nezmeškej!

zlatá karta bankovní účet G2

Navíc, do zahraničí se hodí i zlatá karta, která je sice za měsíční poplatek 100 Kč, ale výběry hotovosti z bankomatů jsou doma i ve světě zdarma, plus má výhodné cestovní pojištění a asistenční služby.

Platby máš v hodinkách

Přesto, že k účtu dostaneš krásnou kartu z ekoplastu, a navíc si můžeš design sám navrhnout, tak pro mě a asi většinu studentů je cool mít platby v mobilu a v hodinkách. Platit se dá přes platební brány Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay, takže nabídka pokrývá všechny slušné typy smart watch.

Když přejedu účet, nic se neděje

Asi to znáš, ne vždy se to povede a někdy mají studenti s měsíčním příjmem napnutý rozpočet. Je úplně jedno, jestli ti neposlali včas peníze za brigádu, nebo musíš koupit víc učebnic. G2 od Komerční banky umožňuje studentům nad 18 let přečerpání účtu až do 5 000 Kč bez úroků a poplatků.

Na studentském účtu od Komerčky je super ještě jedna věc, a to, že všechny zmíněné výhody platí až do 30 let, takže pro standardního studenta ještě pár let po studiu. Když se pak po třicítce rozhlížíš po rozumné hypotéce, jsi na správné adrese. Protože když žádáš o půjčku nebo hypotéku, tak věrnost se u bank počítá.

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.