Jak si vyzdobit byt na party?

jak si vyzdobit na party

Důvod, proč slavit, se vždycky nějaký najde, pokud chceš ale nějakou akci učinit opravdu nezapomenutelnou, chce to důkladnější přípravu, než je nakoupení většího než malého množství popcornu. Máme pro tebe pár nápadů, jak pomocí jednoduchých doplňků připravit jedinečnou domácí party.

Vyber to správné party téma

Oslavy jsou hlavně o lidech, tak to chce nejdřív zapřemýšlet, čím nejlépe zaujmeš hosty, a především případného oslavence. Můžeš mít skvěle připravenou party plnou duhových jednorožců, pokud ale totéž tvým kámošům nic neříká, možná bude zábava drhnout. Oblíbených party témat je celá řada. Potom se začni zabývat výzdobou na party.

Chce to plán!

Než vezmeš útokem party obchod, zmapuj si pořádně prostor (nezapomeň ani na wc ;-). Kudy hosté přijdou a kde se budou pohybovat? Sepiš si, co všechno by se dalo ozdobit a ujasni si potřebné počty. Je fajn ozdobit třeba vchod, stoly, okna, lustry, balkon, zahradu apod. Atmosféru navodí i dress code pro účastníky, což jim nezapomeň dát včas vědět v pozvánce. Když už si dají práci se strojením, určitě vymysli místo i pro fotokoutek. 

party výzdoba

Výběr rekvizit a barevných party doplňků

Tak tohle bývá ta nejtěžší část – uvést fantastické představy v realitu. Party obchody naštěstí dobře vědí, že tematické oslavy frčí, a tak už dávno neprodávají jen balonky a kuželovité kloboučky pouťových barev. Najdeš tu různé druhy rekvizit i kostýmů, které stačí doplnit ozdobami příslušné barvy a máš vystaráno. My se teď podíváme, jak se dá připravit třeba Fotbalová nebo Vampire party.

Oslavuje fotbalista? Vítězí zelená!

Tady se můžeš vysloveně vyřádit, protože dekorací s fotbalovými míči je mnoho a my radíme kombinaci s trávově zelenou. Bílé fotbalové balonky a bílé a zlaté grilandy vyniknou nejlépe, pokud je doplníš také balonky v zelené barvě. Stoly pak můžeš ozdobit zelenými kelímky a ubrousky s designem fotbalového trávníku.  Roztomilým detailem mohou být fotbalová brčka. Klíčový moment oslavy pak můžeš podtrhnout vystřelením konfet ve tvaru mini fotbaláků. Skvělým doplňkem a akcelerátorem zábavy může být stolní fotbálek. 

Výzdoba pro Vampire party v rudé a černé

V tomto případě budou nejlepší dekorací hosté samotní. Pánům postačí doplnit černý ohoz upířími zuby a trochou umělé krve. Dámy mohou sexy černé šaty pozvednout třeba elegantní krajkovou škraboškou. Chceš jako organizátor svůj kostým posunout na opravdu démonickou úroveň? Přidej ještě černé nebo rudé kontaktní čočky a mrtvolně bledý make-up pomocí speciálních barev na obličej. Pořídit můžeš pár zubů, krve i škrabošek navíc, kdyby někdo z hostů kostým odfláknul nebo zapomněl.

Prostory pak můžeš vyzdobit kombinací krvavě rudých rozet, černých lampionů a červených závěsných spirál. Temnou atmosféru navodíš černými svíčkami a krvavými samolepkami. A pro odlehčení může celé party vévodit roztomilý nafukovací netopýrek.

Rekvizity i výzdobu jsme vybírali v e-shopu Albi a Alza.cz, kde můžeš navíc uplatnit online slevu s průkazem ISIC.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.