Jak se starat o pleť ve dvaceti?

Víš, jak se správně starat o svou pleť ve dvaceti? Jak často skincare produkty používat, čemu se vyhnout a na co naopak nesmíš zapomenout? Nevíš, jaký typ kosmetiky se hodí k tvé pleti? Pokud stále trochu tápeš a nevíš, po čem sáhnout, nezoufej. Máme pro tebe 4 základní pečující kroky.

Základy péče o pleť

Čištění dvakrát denně

Každodenní čištění pleti ráno a večer je nutnost. Bez tohoto základního stavebního kamene nic světoborného nepostavíš. Produkt na čištění si vyber podle typu pleti, který máš. Suché pokožce bude sedět micelární voda a produkty na olejové bázi. Kombinovaná pleť má ráda oleje, mýdla, práškové, jílové, pěnové a gelové čističe. Normální pleť má ráda micelární vodu, čistící ubrousky a oleje. A mastná pleť vyžaduje čistící ubrousky, mýdlové produkty, micelárku, práškové, jílové, pěnové či gelové cleansery.

Hydratace

Druhým důležitým krokem je hydratace, kterou také provádíme dvakrát denně. Hydratační krémy pomáhají ochránit pleť před zanícením, podrážděním a vysušováním. Krémem by se měli vybavit všichni. Pokud máš suchou nebo normální pleť, můžeš zvolit hutnější produkty. Lidé s mastnější pokožkou by měli sáhnout spíše po krémech s lehčí texturou.

 

Peeling jednou týdně

Víš, že horní vrstva kůže se ti kompletně obnovuje na celém těle každé tři týdny? Je to tím, že je daleko od krve, a proto se k ní nedostává dostatek živin. kůže tak odumírá a následně se odlupuje. Peeling odstraňuje mrtvou kůži z obličeje a zabraňuje tak ucpávání pórů. Stačí tuto proceduru provést jednou týdně, rozhodně ne častěji. Při peeling měj na paměti, že méně je více, a proto se vyvaruj velkému tlaku. Bohatě si vystačíš s jemnými krouživými pohyby.

 

SPF každý den po celý rok

Produkty s ochranným faktorem proti slunečnímu záření nikdy nevynechávej! Myslíme to smrtelně vážně. Používej je každý den, ať už je jakékoli roční období, a to nehledě na to, jestli se učíš doma na gauči, nebo trávíš den venku. Sluneční záření může nechráněnou pleť velmi poškodit, urychluje stárnutí kůže a v těch nejhorších případech může způsobit rakovinu.

 

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.