Jak se nespálit při nákupu notebooku nebo telefonu

elektronika CZC

CZC je expertem na elektroniku, který v Česku působí už více než 20 let. Zeptali jsme se ho na osvědčené tipy pro nákup elektroniky, ať už je to nový notebook, telefon nebo herní doupě.

První tip zní jednoduše, ale nevěřil bys, kolik lidí naletí: nakupuj u osvědčených prodejců. Snaha ušetřit nákupem na „no name“ e-shopu bývá často prvním hřebíčkem do rakve tvojí peněženky. Levné e-shopy, které neznáš, nezaručují, že svou objednávku skutečně dostaneš, natož vyreklamuješ, pokud s nákupem nebudeš spokojený. Výhodou osvědčeného a kvalitního e-shopu navíc je i to, že na něm vždycky najdeš širokou nabídku společně s intuitivním filtrováním, návodnými články a videi, které ti pomohou s výběrem ideálního produktu pro tvé potřeby.

Nejsi zrovna při penězích, takže koukáš po bazarech? Zkontroluj, jestli na e-shopu nemají rozbalené, použité nebo repasované zboží. Výhodou oproti bazarovému zboží je faktura, která se může hodit při případných reklamacích.

Hlídej si slevy. Před začátkem školního roku velké e-shopy často pořádají kampaně Back to school, ve kterých najdeš ve slevě hromadu elektroniky určené právě pro studenty (např. notebooky). Pokud nemůžeš čekat na srpnové období slev, můžeš na řadě e-shopů včetně CZC využít ISIC slevu.

Máš obě ruce levé? Nejsi sám. Jedna statistika dokonce odhaduje, že na každou hodinu připadá 5 761 prasklých displejů. To možná není moc, ale s každou hodinou stoupá i šance, že mezi nimi bude i ten tvůj. Co s tím? Pořiď si ochranu displeje. Kvalitní prodejci nabízejí možnost přikoupit ochranné sklo na displej, které ti odborníci nalepí rovnou na nové zařízení. Například v CZC takto ochrání tvůj nový telefon, tablet nebo chytré hodinky.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.