Děláš pro své zuby maximum?

produkty Dr.Max

Zdravá ústa znamenají víc než krásný úsměv. V Česku je ročně ošetřeno 6 milionů zubních kazů, a to není právě málo. Jak jsi na tom s péčí o zuby a dásně ty? Máš zažité správné návyky, nebo si přiznáváš rezervy ve svém každodenním režimu?

Zubní kartáček používej měkký

Čisti si zuby dvakrát denně alespoň 3 minuty. Používej měkký Zubní kartáček PRO32 Soft 3000* s vysokým počtem rovně zastřižených vláken. Extra měkké Zubní kartáčky PRO32 Soft 5400* oceníš po zubních zákrocích nebo při vysoké citlivosti zubů a dásní. Kartáček vyměň při ohnutí vláken, po prodělání nemoci nebo po dvou měsících.

Zubní pastu vybírej s fluoridy

Právě fluoridy udržují ve formě sklovinu a chrání před zubním kazem. Zubní pasty dokážou ale ještě víc. Zubní pasta PRO32 Toothpaste Intensive* pomáhá bránit dásně před podrážděním, Zubní pasta PRO32 Toothpaste Sensitive* zase vytvářet ochrannou vrstvu nad citlivými zuby. K odstraňování skvrn pro bělejší zuby použij Zubní pastu PRO32 Toothpaste Whitening* s obsahem enzymů.

Nezapomínej na mezizubní prostory

Bez čištění mezizubních prostor nemáš hotovo, protože zubní kartáček do těchto míst nedostaneš. Použij proto PRO32 Mezizubní kartáčky*. S výběrem správné velikosti ti pomůže stomatolog nebo dentální hygienistka.

Jako péči používej ústní vody

Ústní voda PRO32 Complete Care* s fluoridem chrání před usazováním plaku a osvěžuje dech. Pokud máš citlivé zuby a dásně, zvol raději Ústní vodu PRO32 MouthWash Sensitive* bez alkoholu se zklidňujícím účinkem. Vždy však pamatuj na to, že ústní voda působí pouze na předem vyčištěných zubech.

Máš zkušenosti s bělením zubů?

S bělicí kúrou PRO32 Whitening Set* pro rychlé domácí použití zaznamenáš o dva odstíny bělejší zuby už za pět dní. Kúru můžeš použít až třikrát za rok.

Dbej na zdravý životní styl a pravidelné kontroly

Hlídej si, co jíš, dej si pozor na přidané cukry a kyselé potraviny a najdi si čas na preventivní kontroly u zubaře. Standardem je už také návštěva dentální hygieny, kde je víc prostoru pro kompletní očištění zubů od plaku, zubního kamene a pigmentací.

Správná péče o ústní dutinu zdaleka není jen o krásně bílých zubech. Zrcadlí také tvé sebevědomí a celkový přístup, jakým o sebe dbáš. Přemýšlíš, co znamenají zdravá ústa pro tebe?

*Dentální hygiena

TIP: S průkazem ISIC máš slevu 25 % na produkty Dr.Max v e-shopu www.drmax.cz.

produkty Dr.Max

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.