Naděl si pod stromeček proteinový koktejl. Jak ale vybrat ten správný?

Proteinové koktejly se staly běžnou součástí našich životů a s šejkrem dnes běhá do fitka téměř každý. Otázkou ale je, zda si lidé vybírají přesně ten, který potřebují. Vyznat se v proteinech je trochu věda.

Proteinové koktejly podle % bílkovin

Prvním a asi nejzákladnějším rozdílem v proteinech je obsah bílkovin ve 100 gramech prášku. Ten se obvykle pohybuje od 60 do 80%. Tento typ proteinu je asi nejběžnější a má poměrně velké využití, od snahy doplnit proteiny po tréninku, nebo jej využít jako lehkou a zdravou snídani či svačinu. Mezi nejoblíbenější patří Impact Whey Protein, který obsahuje právě skvělých 80%.

Využij akční nabídku se slevovým kódem ISICMYPROTEIN11

Jestli piješ protein k snídani, nebo těsně po tréninku, tak tím nejvhodnějším je pro tebe hydrolyzovaný protein. Ten se je známý tím, že má velmi rychlou dobu vstřebání, tedy zhruba do 45 minut. Je tak velmi šetrný k zažívacímu traktu, který není po ránu ještě tak rozhýbaný, nebo po namáhavém tréninku, kdy chceš rychlý efekt. Na stránkách MyProtein najdeš skvělý Hydrolysed Whey Protein se stupněm hydrolýzy 13%, což je někde ve středu, takže nemůžeš šlápnout vedle.

Protein jaký vybrat

Díky hydrolýze není potřeba používat vyšší dávky než 25 gramů a porci. Jako ideální typ po tréninku odborníci doporučují míchat hydrolyzát s koncentrátem či izolátem v poměru 1:1. Na druhém místě v rychlosti bychom řadili izolát, u něhož se čas pohybuje od jedné do dvou hodin. Dalším v pořadí je klasický syrovátkový koncentrát, kde se již tato doba prodlužuje na dvě až tři hodiny.

Další řazení proteinů je podle toho, co právě řešíte, zda hubneš, posiluješ nebo jen potřebuješ zdravou rychlou svačinku.

Se kterými proteiny se nejlépe hubne?

Když chceš hubnout, je fajn rovnou sáhnout po produktu, který je speciálně připravený pro redukční dietu. Skvělým proteinem ke snížení váhy je Impact Diet Whey. Jedná se o lahodný instantní proteinový nápoj ze syrovátky, takže je vhodný i pro vegetariány a v jedné dávce obsahuje 33 g proteinů. Dále je obohacený o další látky, které ti s hubnutím pomohou.

Skvělým potravinovým doplňkem při dietě je také Snídaňové smoothie s opravdovým ovocem, které se může stát příjemným startem do nového dne. Tento protejnový koktejl obsahuje 23 g protein v jedné dávce, spolehlivě tě zasytí díky vláknině Glukomannan. Přidaný chrom ti pomůže lépe metabolizovat bílkoviny, sacharidy i tuky a zajistí abys i z dalších jídel během dne získal maximum živin. Navíc pomáhá udržet hladinu glukozy v krvi.

Kdo si potrpí na palačinky, tak ani v režimu diety nemusí být smutný. Skvělé proteinové palačinky nemusíš nijak složitě míchat a odměřovat ingredience. Jednoduše namícháš dle poměru uvedeném a produktu a máš zdravou a skvělou snídani s vysokým obsahem proteinu 34 g v jedné dávce a navíc pouze 191 kalorií. Můžeš si tedy bez výčitek vychutnat tuhle dobrotu.

Proteiny pro budování svalů

Pokud se pouštíš do silového tréninku a budeš budovat svalovou hmotu, pak budeš potřebovat vysoko procentní protein. Můžeš zvolit třeba Weight Gainer směs. Zátěžový trénink dává tělu zabrat, a tak je potřeba doplnit i další užitečné suplementy. Ve tvé výbavě by neměly chybět ani aminokyseliny, vyzkoušet můžeš třeba 100% N-Acetyl L-Tyrosine, který můžeš přidávat do proteinového koktejlu, nebo Aminokyselina N- Glutamin v tabletách.

Všechny tyto skvělé pomocníky při hubnutí i rýsování svalů nyní můžeš koupit na MyProtein.cz s akční slevou 48%. Stačí použít slevový kód ISICMYPROTEIN11

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.