3 audioknihy na cestu do Chorvatska

mladá žena se sluchátky poslouchá audioknihu

Čeká tě osmihodinová cesta autem nebo busem třeba do Chorvatska? Sáhni po audioknize, se kterou si štreku zpříjemníš a nebude se ti dělat špatně z koukání do textu.

NEJLEPŠÍ AUDIOTIPY K CESTOVÁNÍ

Čeká tě jistě nezapomenutelná dovolená, bohužel ale často bývají nezapomenutelné i dlouhé hodiny strávené na cestě. Díky poslouchání audioknihy po cestě se i z nudných prosezených kilometrů stane zážitek navíc.

Napínavá a tajemná audiokniha

Lisa Reganová: Nečekané přiznání

Když je na příjezdové cestě domu v Dentonu nalezeno tělo mladého studenta s fotografií připnutou na límci, je Josie Quinnová na místě činu jako první. Dům patří Gretchen Palmerové, Josiině kolegyni, která ale zmizela. Josie ani na okamžik nevěří, že by pachatelem mohla být Gretchen. Když už si Josie myslí, že začíná rozmotávat spletená vlákna případu, stane se ve městě další zločin – tentokrát brutální vražda mladého páru. Dokáže Josie zjistit pravdu včas, aby zachránila svou kamarádku před doživotním vězením, nebo jistou smrtí?

Čtvrtá a nejnovější kniha ze série Detektivka Josie Quinnová. Audiokniha Nečekané přiznání tě vtáhne do děje, který přiměřeně graduje a kde všechno prožíváš spolu se sympatickou hlavní postavou. Nevadí ani, pokud nemáš přečtené předchozí díly, důležité vyplyne v průběhu četby. Hodí se na cestu, která trvá kolem 8 hodin a hlas herečky Jitky Ježkové se velmi příjemně poslouchá.

Lisa Reganová: Nečekané přiznání - obálka audioknihy

Příběhy z alternativní minulosti k poslechu

George R. R. Martin: Divoké karty

Zemi v roce 1946 zasáhne mimozemský virus, který všechny přeživší obdaří různými podivuhodnými silami. Z některých se tak stanou Esa – bytosti duševně i tělesně přesahující lidský potenciál. Jiní se stávají Jokery – bytostmi stiženými podivnými duševními a tělesnými vadami. Zatímco někteří propůjčí své síly do služeb lidstva, jiní se stanou jeho nepřáteli. Divoké karty vyprávějí jejich podivuhodné příběhy. V úvodním svazku legendární série příběhů editora George R. R. Martina se představí mistři fantastické literatury Roger Zelazny, Howard Waldrop, Lewis Shiner a samozřejmě sám George R. R. Martin.

Pokud jsi příznivcem barvitých fantastických příběhů, rozhodně si nenech ujít knihu i v mluvené verzi čtené Michalem Stalmachem. Audiokniha Divoké karty je tak nabitá, že ti vystačí na celou cestu do Chorvatska i zpátky, trvá totiž 24 hodin.

George R. R. Martin: Divoké karty - obálka audioknihy

Kultovní humor – nejlepší mluvené slovo na cestu

Grant & Naylor: Červený trpaslík 1 – Nekonečno vítá ohleduplné řidiče

Toto je volání o pomoc z těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka zahynula v důsledku ozáření, přežil jen David Lister, který byl v době nehody ve stavu nevědomí…” to už znáš z televize. Neznáš ale hloubku průšvihu, který Listera v kosmické řiti jménem Mimas na osudný koráb zavlekl, natož příčinu toho, proč zde před třemi miliony let řádilo radioaktivní kadmium. I v audioknize Červený trpaslík 1 se můžeš těšit na hologram Davidova spolubydlícího Arnolda J. Rimmera, narcistického tvora jménem Kocour, který se za 3 miliony let vyvinul z kočky domácí, senilní počítač Holly s IQ 6 000 a samozřejmě i na chorobně úslužného androida Krytona. Samozřejmostí je tradiční nálož kvalitních hlášek a gagů.

Přednesu románové audioknihy podle slavného britského sitcomu se ujal ten nejpovolanější: Kamil Halbich, dabér postavy Rimmera. Délka nahrávky je cca 10 hodin.

Červený trpaslík 1: Nekonečno vítá ohleduplné řidiče - obálka audioknihy

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.