Silvie Muranská: Na správné lidi se nabalují další správní lidé

tým McDonald's

Franšízantkou McDonald’s se Silvie Muranská stala v roce 2016. Za pouhých šest let se vypracovala tak, že dnes má již 5 restaurací s rychlým občerstvením a zaměstnává na 350 lidí z regionu. Jak dělí čas mezi dílčí pobočky a týmy a co je pro ni v práci se zaměstnanci i obecně v regionu opravdu důležité?

Jen v Praze máte 4 restaurace. Je nějaká vašemu srdci nejbližší a pokud ano, která a proč?

S restauracemi je to jako s dětmi, i když je každá trochu jiná, mám je všechny stejně ráda a snažím se mezi ně dělit svůj čas rovnoměrně, všechny mají pro mě stejnou váhu. Velmi mě těší, že se nám podařilo propojit jednotlivé týmy mezi sebou a že se dovedou navzájem podpořit a uznat, když se něco povede. Za to, že máme tak skvělý tým, jsem velmi šťastná.

V Praze je velká konkurence v segmentu rychlého občerstvení. Na co u sebe v restauracích dbáte nejvíce, čemu věnujete největší pozornost?

Ano, máte pravdu, konkurence je opravdu veliká, a proto si velmi vážím, když u nás lidé zůstávají a chtějí se dál rozvíjet, přivedou své kamarády nebo členy rodiny. V některých restauracích máme úplné rodinné klany (usmívá se). Snažíme se budovat kolektivy, ve kterých se zaměstnancům líbí a cítí se dobře.

Silvie Muranská z McDonald's

Kolik lidí zaměstnáváte a jak náročné je nalézt ty správné lidi? Jak velkou roli hraje jejich správná motivace?

Momentálně zaměstnávám asi 350 zaměstnanců. Myslím, že správní lidé na sebe „nabalují“ další správné lidi, a to si dovolím tvrdit, že se nám daří. Na náš tým nejužšího vedení firmy jsem opravdu velmi hrdá.

A máte pravdu, správná motivace je velmi důležitá. K zaměstnancům jsme velmi otevření a pravidelně přímo od nich získáváme zpětnou vazbu, jak se nám daří je motivovat. Našim pracovníkům nabízíme kromě možnosti osobního růstu a zajímavého finančního ohodnocení i řadu benefitů a odměn. Každý měsíc například vyhlašujeme zaměstnance měsíce, který od nás dostane odměnu nebo se pro něj uspořádá nějaká akce, pořádáme workshopy a soutěže, před Covidem jsme pořádali Dny otevřených dveří pro rodinné příslušníky a v neposlední řadě připravujeme motivační akce, jak pro zaměstnance, tak management. Třeba letos naši skvělí vedoucí restaurací uspořádali pro své managerské týmy „bojovky“ v italském Miláně nebo v rakouském Salzburku. Obě akce se setkaly s obrovským úspěchem a vedoucí týmů mají můj velký obdiv za to, jak vše naplánovali a zvládli.

Je známo, že restaurace McDonald’s se snaží být dobrým sousedem. Můžete to nějak popsat?

Chceme být dobrým sousedem a férovým zaměstnavatelem. Snažíme se udržovat nejen naše restaurace, ale i jejich okolí čisté a příjemné. Je to pro nás důležité, vždyť přírodu a planetu Zemi máme jen jednu.  Podporujeme také nejrůznější lokální akce a spolky. Jsme rádi, když se u nás zaměstnanci i zákazníci cítí dobře.

Jaké konkrétní lokální akce a spolky podporujete?

Pomáháme tam, kde je potřeba. Během Covidu jsme například nosili obědy do vakcinačního centra v CČM. S příchodem války na Ukrajině jsme začali vozit obědy do uprchlického centra, které jsme dále podpořili jak finančně, tak i materiální sbírkou. Před Covidem jsme spolupracovali se základními školami na Černém Mostě, v Dolních Královicích a Čechticích. Teď se na to opět snažíme navázat, pořádali jsme třeba akce na Den dětí. Organizujeme také vernisáže obrázků dětí, spolupracujeme se Spolkovým domem ve Zruči nad Sázavou, podporujeme mladé fotbalisty v FK Křivsoudov a mladé volejbalistky Sportovního clubu Spirit. Těch aktivit je řada, ale myslím si, že podpory v regionu nikdy není dost, zvlášť, když se jedná o aktivity pro děti.

Chceš svou kariéru také nastartovat u McDonald’s? Více informací najdeš tady.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.