Na špičku v oboru jen škola nestačí

Škola je sice základem života, ale sama o sobě už dávno nestačí. A nemluvíme teď nutně o praxi, nakopnout vaší kariéru o pořádných pár levelů výš totiž dokáže i ta správná mezinárodně uznávaná certifikace.

Vzdělání školu nekončí, jaké vzdělávací kurzy zvolit?

Ti největší profíci v oboru ale dělají ještě jednu věc, která vás možná zatím nenapadla – sdružují se v prestižních profesních organizacích a nechávají se od nich certifikovat. Získávají tak obrovský náskok před ostatními a možnost otevřít i ty kariérní dveře, které by jinak zůstaly zavřené. Pokud se věnujete financím, zapište si pojem ACCA. Certifikovat se u nich navíc můžete nechat už za studia.

Certifikáty, které vás posunou dopředu

„Stejně jako o ‚Big 4‘, ani o ACCA jsem toho na vysoké škole příliš nevěděl,“ přiznává Tomáš Veselý, dnes už její nadšený a aktivní člen, který pracuje v KPMG USA. Cestu k zahraničnímu působení mu výrazně ulehčila právě certifikace ACCA – je totiž mezinárodně uznávaná a říká všem, kdo v oboru něco znamenají, že jste na jejich levelu, nebo se k němu alespoň závratnou rychlostí blížíte.

Pokud si při čtení těchhle řádků říkáte, že něco tak prestižního bude zatraceně těžké, trochu vás uklidníme. Ne že bychom tvrdili, že to je jednoduché – protože nic kvalitního není – ale dobrou zprávou je, že si zvládnutí certifikací můžete uspořádat tak, jak vám to vyhovuje, nemusíte tedy nic hrotit na poslední chvíli, nebo se rmoutit, že vám do toho zrovna vlezla škola nebo praxe.

Takže když si to shrneme, ACCA = náskok před ostatními, výrazné zvýšení vaší hodnoty na trhu práce, urychlení vašeho kariérního růstu, mezinárodní uznatelnost všech certifikací, dokonalé znalosti aktuálních trendů a nekonečná zásobárna inspirace. To jde, ne? Mrkněte na kariera-finance.cz a přečtěte si víc.

Autor
Jakub Srněnský