Jsi absolvent a hledáš práci? Zkus to v HP TRONIC

porada v DATART

Přinášíme ti sérii rozhovorů s personalisty významných firem a organizací, které poskytují zajímavé příležitosti i absolventům. Co mladým lidem nabízejí a co od nich naopak očekávají? Jací absolventi a ze kterých oborů jsou pro ně ti praví? Mají dostatek zájemců nebo je musejí aktivně „lákat“? V dnešním rozhovoru tyto a další otázky zodpoví Veronika Doleželová, manažerka pro nábory, adaptaci a vzdělávání junior z holdingové skupiny HP TRONIC provozující například prodejny a e-shopy DATART, ETA, a to jak v Česku, tak i na Slovensku, logistická centra, dále Resort Valachy ve Velkých Karlovicích se čtyřmi hotely nebo Bistrotéku Valachy ve Zlíně.

Jak se HP TRONIC staví k přijímaní studentů?

Zaměstnávání absolventů je přirozený proces, kterému se určitě nebráníme. Pokud má absolvent chuť pracovat a správný drive, rádi ho u nás přivítáme.

Na jaký typ pozic absolventy nabíráte?

Skupina HP TRONIC má celkově více než 3 000 zaměstnanců. Největší část zaměstnanců tvoří prodejny DATART po celé republice, stovky lidí také působí na centrále společnosti ve Zlíně. Absolventi tedy mají široké spektrum možností a pracovních pozic, na které mohou nastoupit.

Na prodejnách již několik let spolupracujeme se středními školami a studentům poskytujeme krátkodobé i dlouhodobé praxe. Tím si u nás vybudují základy. Následně mají možnost pokračovat formou brigád a jako absolventi pak nastoupit na hlavní pracovní poměr.

Na jaké školy, respektive jaké obory se nejvíce zaměřujete?

Ze středních škol jsou to právě obory například obchodu a služeb nebo gastronomie, hotelnictví a turismus. Zaměřujeme se mimo jiné i na obory související s informační technologií, logistikou, marketingem nebo financemi.

Co absolventům nabízíte, abyste je „nalákali“?

Nabízíme jim prostřední stabilní společnosti, skvělou firemní kulturu a zkušené kolegy k ruce.

Velkou výhodou je u nás velikost celé skupiny a široké pracovní možnosti.

Nabízíte studentům či absolventům nějaký program stáží nebo praxí?

Ano, vždy po vzájemné dohodě s danou školou nebo v případě, že nás student osloví napřímo. Může se jednat o krátkodobou / dlouhodobou praxi, stáž, ze které je výstupem závěrečná práce. Existují různé formy školních projektů, do kterých můžeme přinést témata a na kterých poté spolu s námi mohou studenti pracovat.

Jak jste na tom s fluktuací?

V této oblasti bych řekla, že velmi dobře. Absolvent, který k nám nastoupí, nás může znát už z brigád, praxí a podobně. Zná tedy prostředí a kolegy, se kterými bude pracovat. My samozřejmě děláme vše pro to, aby u nás byl spokojený a neměl důvod odcházet.

Zajímá tě více? Podívej se na seznam nabízených pozic v HP TRONIC a v DATARTu.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.