Jak nakopnout kariéru už během studia?

studenti

To se dozvíš v rozhovoru s Jiřím Kelblem, generálním manažerem restaurace KFC v Praze. Jirkovou hlavní náplní práce je vedení směn, zajišťování provozní dokonalosti a vedení týmu. Jak se mu daří tuto zodpovědnou práci kombinovat se studiem na VŠ a co se v KFC naučil? O to se s námi teď podělí.

Co všechno můžeš dělat v KFC? Mrkni sem.

Ahoj Jirko, díky, že sis udělal čas. Pověz nám, co máš v KFC na starosti a jak dlouho už tu pracuješ?

Ahoj, děkuji za pozvání. V KFC pracuji již osmým rokem. Za tu dobu jsem prošel všemi pozicemi. Momentálně vedu svou vlastní KFC restauraci. Po celou dobu mé práce v KFC zároveň studuji – aktuálně to je třetí ročník kombinovaného bakalářského studia na Univerzitě Pardubice.

Jak kombinuješ studium a práci?

KFC mi dopřává časovou flexibilitu, aby skloubení studia a práce bylo možné. Nejdříve jsem dokončil střední školu a pokračoval denním studiem na Univerzitě Karlově. Tam mi to sice nevyšlo, nicméně jsem si srovnal priority, nevzdal se a nyní se blížím k úspěšnému zakončení bakalářského studia.

kluk na výletě

Co bys řekl, že ses naučil nejhodnotnějšího během tvé praxe v KFC?

Jednoznačně práci s lidmi, jejich vedení a budování teamu. Líbí se mi, že KFC dává šanci rozvoje ambiciózním lidem bez ohledu na jejich věk.

Jak to vidíš po dokončení vysoké školy? Jaké máš plány a ambice?

Věřím, že díky kombinaci teoretických znalostí získaných za pět let studia oboru Management podniku a praktických zkušeností s vedením restaurace, najdu skvělé uplatnění – ať už v KFC, či mimo něj. Jasnou představu však nemám, zatím jsem spokojený tam, kde jsem. Jednoho dne bych rád rozjel své vlastní podnikání, k tomu ale vede ještě dlouhá cesta 🙂

A my ti přejeme, ať se ti tvé plány splní! Nakonec nám prosím pověz, co bys vzkázal studentům, kteří přemýšlí o tom, jak našlápnout kariéru už během studia, ale mají obavu z toho, jak obojí zvládnout?

Kde je vůle, tam je i cesta. Zejména kombinovaná forma studia je pro skloubení s prací ideální. Pokud vás práce i daný studijní obor baví, dokážete to!

Mrkni na volné pozice v KFC!

 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.