SOUTĚŽ – NN NIGHT RUN: Sedm důvodů, proč běžet

Night Run

Noční doba jarních a podzimních měsíců již tradičně patří seriálu NN NIGHT RUN a v roce 2020 tomu nebude jinak. Města, kam běžci od dubna do října zavítají, budou stejná jako loni, začíná se v Ostravě a končí v Olomouci.

Závody po celé republice

Běhat se bude i v dalších městech, kam často velké závody míří, jako jsou České Budějovice nebo Brno. Na druhou stranu má ale v termínovce i ta, kterým se jiné městské běhy spíše vyhýbají, klasickým příkladem může být Most. Obvykle jde o města, která stojí za to navštívit i s rodinou a udělat si hezký víkend. Tomu napomůže i účast v nezávodním Family Runu. Málokomu by se ostatně chtělo po závodě v noci cestovat domů.

Sport dostupně

Pozitivní je i přijatelná výše startovného. Za pět stovek má člověk veškerý servis včetně medaile a třeba i občerstvení v cíli. Loni předem přihlášené mile potěšil termovak na boty od NN a bavlněné tričko. Částka je stejná u závodu na pět i deset kilometrů. Děti mají start za 150 korun, stejné jako v případě nesoutěžního Family Run.

Případně se může jeden dospělý a jedno dítě přihlásit v rámci rodinných týmů za osm set. Kromě toho si lze ještě za 400 korun pořídit funkční triko v originálním designu. A komu není cizí ani horské kolo, ten může ocenit slevu dvě stovky na Decathlon Cyklomaraton Hradec Králové 2020.

Dalším důvodem jsou medaile. Motiv kočkovitých šelem zůstává, černá šelma pro běžce na deset kilometrů však vypadá dravěji, kočička čekající v cíli pětky je naopak roztomilejší než loni. Hezké kousky dostanou i děti, pro ně budou koťátka, účastníci Family Runu si pak doma mohou pověsit medaili s motivem lišky.

Specifická doba startu má také své výhody. Ti, kteří by nejradši závodili sedm dní v týdnu, nemusí kvůli startu na NN NIGHT RUN rušit jiné závodní plány. Není žádnou výjimkou, že si někteří borci dají noční běh po jiném sobotním nebo naopak před nedělním kláním. A když už nemají žádný další start během víkendu, mohou si zaběhnout pětku a poté i desítku v rámci NN NIGHT RUN.

Závod na pět kilometrů mají už roky charitativní podtext. Startující běží za zdravá prsa, další informace jim mohou ve svém stanu poskytnout Bellisky, tedy mladé ženy s rakovinou prsu. „Když poběžíte, podpoříte ty, kteří si zrovna zaběhat nemohou, ale v budoucnu by chtěli,“ vzkázala známá tvář Iva Pazderková, se kterou se bude možné na AVON bězích setkat.

Vysoká šance na bednu

I když se na závodech objevují pořádně rychlí borci, do české špičky při vší úctě obvykle nepatří, o zahraničních vytrvalcích ani nemluvě. Ambiciózní běžci tak mají šanci proběhnout se v přední skupině startovního pole čítajícího několik set účastníků a třeba i zaběhnout slušné umístění.

V početném startovním poli však stále převládají rekreační běžci, kteří si chtějí hlavně zaběhat a užít si večer. Proto je tento závod vhodný i jako první start pro začátečníky. Obavy z toho, že by snad mohli být poslední, obvykle snadno rozptýlí pohled do výsledků loňského ročníku. O výsledky prostě většině účastníků vůbec nejde, chtějí si závod hlavně užít.

Pravidelní účastníci by jistě vyjmenovali i další důvody, proč nedají na závody NN NIGHT RUN dopustit. Můžete se jich na ně zeptat, ještě lepší ale bude přihlásit se a najít si vlastní. „Počet účastníků každý rok roste. Těší nás, že se známé tváře vrací a k nim se stále přidávají noví běžci a běžkyně,“ usmívá se šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Seriál je největším nočním seriálem v Evropě a možná i na světě.

NN NIGHT RUN 2020:
4. 4. Ostrava
25. 4. Hradec Králové
16. 5. Brno
23. 5. Liberec
15. 8. Most
12. 9. Praha
3. 10. České Budějovice
17. 10. Olomouc
ZMĚNA TERMÍNU NN NIGHT RUN 2020:
22.8. BRNO
8.8. LIBEREC
15.8. MOST
12.9. PRAHA
3.10. ČESKÉ BUDĚJOVICE
17.10. OLOMOUC
31.10. HRADEC KRÁLOVÉ
7.11. OSTRAVA

 

 

www.night-run.cz

Vyhrává každý 20. účastník. Počet výher je omezen.

ISIC TIP: 30% sleva na startovné Neon Run
Soutěž byla ukončena

Informace o soutěži

Výherci soutěže
Cena: 20×1 startovné zdarma na běh NIGHT RUN
J. Nekvapil
P. Surá
R. Wisinger
M. Sedláčková
N. Columby
P. Jiříček
A. Rybová
M. Černý
J. Karel
P. Pošvářová
I. Jelínková
L. Holý
N. Ivanovská
A. Hlinčíková
D. Švecová
M. Zavrtal
T. Círková
M. Kulhánková
Š. Ledvoňová
M. Huňady
Autor
Veronika Vlachová