Recenze: Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch5 Pro

Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch5 Pro - detail

Posouváš svůj trénink na nový level a rozhlížíš se po nějakém chytrém pomocníkovi? Smart Watch jsou jistě dobrá volba. Otestovali jsme pro tebe Samsung Galaxy Watch5 Pro a přinášíme ti recenzi od aktivního sportovce.

Jak dobře fungovaly hodinky Samsung Galaxy Watch5 Pro při sportovním tréninku?

Měl jsem možnost vyzkoušet chytré hodinky od Samsung té nejvyšší řady a jedním slovem je můžu označit za špičkové!

Oceníš odolnou konstrukci i design hodinek

Vzhledem k tomu, že používám i jiné produkty od Samsung, jako například telefon Samsung Galaxy S22, vůbec mě nepřekvapilo špičkové zpracování hodinek. Tělo je tvořeno z titanu, takže hodinky nejen dobře vypadají, ale především vydrží běžné nárazy, typicky o futra a podobně. Stalo se mi to několikrát a na hodinkách jsem nezaznamenal jediný škrábanec. Hodinky mají navíc certifikaci IP68, takže jsem s nimi bez problémů běhal v dešti nebo koukal na notifikace v bazénu.

Poškrábání displeje nehrozí

Další skvělou vychytávkou, pokud jde o konstrukci a zpracování, je výborný 1,4palcový Super AMOLED displej s rozlišením 450 x 450 pixelů a podporou Always-On, který navíc pokrývá safírové sklíčko, takže ho při běžném používání nemáš šanci poškrábat. Pokud ti jde i o design, je to skvělá vlastnost, protože hodinky budou pořád vypadat jako nové.

Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch5 Pro - detail

Výkon hodinek pro sportovní aplikace i komunikaci

Samotné hodinky řídí systém Wear OS 3.5 s nadstavbou One UI Watch 4.5, a to v kombinaci s 1,5 GB RAM. Tedy jednoduše řečeno výkon a rychlost jsou to, co tyto hodinky vynáší mezi nejlepší kousky ve světě Android chytrých hodinek.

Spolu s Wear OS se pojí samozřejmě hromada aplikací jako Mapy Google, Kalendář, Počasí, Galerie, Google Wallet, YouTube Music, Spotify, Google Home, Strava nebo dokonce prohlížeč v podobě Samsung Internetu. Nechybí ani klávesnice, takže můžeš odepisovat na zprávy nebo zadávat dotazy do vyhledávacího pole. Používání klávesnice na hodinkách je přitom lepší, než jsem si uměl představit.

Na jedno nabití zvládneš nejméně 2 dny v akci

Protože jsem aktivní sportovec, jedna z věcí, která mě zajímala nejvíce, je výdrž baterie. Chytré hodinky (obecně) jsou známé tím, že toho moc nevydrží; obvykle je to sotva jeden den při aktivním používání. Tohle ale pro mě bylo jedním z nejpříjemnějších překvapení. Na jedno nabití mi vydržely minimálně 2 dny, a to se bavíme o situacích, kdy jsem je využíval opravdu naplno. Tím mám na mysli zapnutý Always-On režim, používání GPS, tu a tam nějaký hovor, nepřetržité sledování zdravotních funkcí nebo přehrávání hudby přes sluchátka Samsung Galasy Buds 2 Pro. Prostě zátěž jako blázen, kdy u jiných hodinek bys musel/a chodit neustále s power bankou.

Zkoušel jsem i mírnější používání bez Always-On a tady jsem se dostal až na 4 dny používání. Prostě pecka na to, kolik možností a funkcí tyto hodinky nabízejí.

Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch5 Pro - detail zapnutých hodinek

Režimy hodinek na míru tvým aktivitám

Samsung Galaxy Watch5 Pro obsahují hromadu sportovních režimů, ať už jde o běžné aktivity jako je chůze, běh, plavání či jízda na kole nebo opravdu specifické záležitosti jako alpské lyžování, balet, benčpres, bruslení, fotbal, golf nebo tanec. Je téměř jisté, že v hodinkách si najdeš i svůj koníček tak, jako se to stalo u mě. Hromadu podrobností si prohlídneš přímo na hodinkách, ale pro zobrazení detailnějších informací jsem využíval aplikaci Samsung Health. Ta je schopna zobrazit historii cvičení, ušlé kroky, denní aktivitu nebo detaily o spánku a stresu.

Pro varianta hodinek také podporuje GPX soubory, takže si můžeš stáhnout libovolnou mapu a pomocí funkce Track Back tě budou navigovat zpátky na místo, odkud jsi vyšel/a. Skvělá funkce, když se ztratíš.

Závěr? Pro aktivní sportovce skvělá volba

Samsung Galaxy Watch5 Pro jsou podle mého názoru jedny z nejlepších hodinek, které si můžeš k Android telefonu pořídit. Osobně doporučuji propojení se Samsung Galaxy telefony, protože tím se ti otevřou všechny dostupné funkce hodinek. S některými Android telefony totiž některé funkce nespolupracují.

Po otestování těchto hodinek mám každopádně jasno – určitě stojí za nákup pro každého, kdo se věnuje sportu opravdu aktivně a hledá spolehlivou kvalitu. Pokud po této recenzi dospěješ ke stejnému názoru, tyto chytré hodinky si můžeš pořídit třeba tady.

Autor
Zdeněk David