5 sexy aerobních aktivit, které nejsou nudné

5 sexy aerobních aktivit - cvičení s obručí

Potřebuješ se zbavit přebytečných kil? Nebo prostě jen zkusit nějaké jiné a zábavné cvičení? Vybrali jsme 5 sexy aerobních aktivit, které nejsou nudné!

Co je aerobní aktivita?

Aerobní aktivita je cvičení, které se provádí delší čas, ale intenzita zátěže je přitom střední. Je důležité při ní dosáhnout zvýšené tepové frekvence, aby došlo na spalování tuků. Proto je aerobní aktivita vhodná především pro ty, co chtějí zhubnout. Všichni ale víme, že cvičení je třeba vykonávat po určitý čas a pravidelně, abychom dosáhli kýžených výsledků. Proč si to tedy nezpestřit a poohlédnout se po aerobních aktivitách, které nejsou nudné, ale naopak zábavné a sexy?

Hooping – aerobní aktivita s obručí

Kdo by neznal plastovou obruč už z období základní školy. V současné době se této aktivitě říká hooping, což by se v překladu dalo označit jako umělecký pohyb s obručí, nebo dokonce tanec s obručí. Hooping kombinuje technické pohyby s volným stylem nebo technickým tancem, a lze ho cvičit s hudbou. Nejde jen o pouhé cvičení s obručí, tohle cvičení v sobě spojuje zábavu s intenzivním tréninkem celého těla, a o to jde! Hooping je prostě zábava, při které si své tělo posílíš, zpevníš a skvěle protáhneš. Můžeš ho cvičit doma, ale pokud si chceš cvičení opravdu užít, vyhledej si ve svém okolí trénink pod vedením zkušeného instruktora. Existují nejen kurzy ve studiu, ale i kurzy on-line a dokonce se pořádají i hoopingové inspirační dny!

Bungee workout – cvičení na gumových lanech

Chceš si zacvičit a zároveň se skvěle bavit? Vyzkoušej bungee workout – cvičení na gumách, kde při tréninku doslova létáš na laně a při tom posiluješ tělo. Velkou výhodou bungee workoutu je, že při něm nedochází k namáhání kolen. Cvičí se na odpružené podlaze a gumovém lanu. Při cvičení dochází k posílení především středu těla, pánevního dna a ke zlepšení postavení bederní páteře. Pokud většinu dne prosedíš ve škole, pak je pro tebe Bungee workout to pravé!
5 sexy aerobních aktivit - bungee workout

Deep work – aerobní aktivita spojená s hudbou

Deep work neboli fitness program snů, je cvičení, jehož základem je učení jing a jang a pěti elementů (země, dřevo, oheň, kov a voda). Žádné klidné cvičení však nečekej. Deep work je velmi dynamický, i když v sobě spojuje prvky jógy, pilates, kardia a uvolňovacích cviků. Zaktivuješ při něm zejména hluboké stabilizační svalstvo. Pravidelné cvičení ti může zajistit protažení svalů, rozproudění krevního oběhu, perfektní zpevnění postavy a navíc se kompletně zbavíš stresu. Trénink probíhá naboso na rytmickou taneční hudbu a celou lekcí se doslova proskáčeš a protančíš. Končí se samozřejmě uvolňovacími cviky, vydýcháním a relaxací. Jediné, co k tomu potřebuješ, je odhodlání a podložka na jógu. Při deep worku se určitě nebudeš nudit!

Tanec

Tanec je beze sporu pohybem, kterým můžeš vyjadřovat své vlastní emoce a komunikovat s okolním světem. Již od pradávna sloužil nejen jako způsob zábavy, ale byl také součástí mnoha rituálů, někdy i léčebných. Tanec ti dokáže nabídnout nejen zábavu a radost, ale také dostatek pohybu. Můžeš ho určitě považovat za aerobní aktivitu. Stačí si jen vybrat druh, který se ti líbí. Ať už je jím divoká a sexy salsa, vášnivé argentinské tango, latinsko-americké tance pocházející z Jižní Ameriky (samba, rumba, cha-cha, paso doble, jive) či elegantní standardní tance (waltz, tango, valčík, slowfox, quickstep). Do této kategorie samozřejmě patří i moderní tance – break dance, hip hop, jazz funk, poppin, sexy dance, street dance, zumba, a mnohé další. Záleží jen na Tobě.

5 sexy aerobních aktivit - tanec

Skákání na trampolíně

Tahle aktivita rozhodně nepatří jen dětem. Skákání na trampolíně je velmi efektivní způsob, jak se zbavit přebytečných kil a přitom se skvěle pobavit. Cvičení je jednoduché, dynamické a zábavné. Při skákání dochází k zatížení všech svalových partií a zpevnění postavy. A díky pružnému povrchu nedochází k takovému zatížení kolen a kloubů, jako je tomu u běhu. Připoj se k některé z řízených lekcí skákání na trampolíně a vyskákej si skvělou postavu!

5 sexy aerobních aktivit - trampolína

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.