Letní trendy v pánské módě

trendy v pánské módě košile

Letní dny lákají k vodě a k tomu užít si pohodu a lenošení. V těchto horkých dnech se nikomu nechce oblékat se do těžkých obleků nebo příliš formálně. Co si tedy na sebe vzít, aby ti to seklo a přitom ses cítil dobře?

Letní trendy pro muže

Říká se, že muž vypadá dobře vždy, když si na sebe vezme košili. Takže tímto doporučením bych začal, a to i ve chvíli, kdy se jedná o horké letní dny. Ale nemluvím o těch oblekových, ale o těch nejlepších letních trendech v podobě vzdušných materiálů, jako je třeba bavlna s bambusovým vláknem, len nebo hedvábí. Ano, slyšíš dobře, i muž nosí hedvábné košile, skvěle vypadá přírodní hedvábí, kterému chybí pověstný lesk, a přitom příjemně chladí a profukuje. Pokud nemáš zrovna nějakou byznys schůzku, tak můžeš zvolit košile s krátkým rukávem.

Jedinou nevýhodou letních materiálů je, že se mačkají. Není to vyloženě katastrofa, protože pomačkaný look lněného modelu nikoho nepohoršuje, prostě to je jeho styl, ale mysli na to, když si budeš vybírat jaký typ kalhot nebo šortek si k nim vzít. Protože například hedvábná košile a lněné kalhoty si k sobě skvěle sednou, naopak lněná košile a nemačkavé kalhoty budou působit jako dva odlišné světy a nebude to dobré.

Kaloty nebo šortky?

Trochu dilema, nejde o to, jak chodit v horkých dnech do školy, ale když máš stáž nebo rovnou práci ve firmě, kde to úplně na šortky není, tak rozumnou volbou jsou plátěné nebo lněné kalhoty. Pozitivní je, že se ve spoustě firem již zavedlo neformální oblečení, a tak ani šortky nejsou tabu. Zde už je ale normou, že pokud muž nosí do kanceláře šortky, jsou co do délky max. těsně nad kolena a upoutat by měl design šortek, nikoli chlupaté nohy. Takže na to mysli, než se nahodíš do letní šortkové módy.

Letní trendy v pánské módě udávají lehké letní obleky

Asi nejhůř na tom jsou s neformálním oblečením zaměstnanci bank a podobných institucí, kde se na klasický byznys vzhled muže klade stále velký důraz. Pozitivem těchto míst ale je, že se pracuje v dobře klimatizovaných prostorách. Ostatní, kteří musí volit oblek, ale současně nemusí dodržet tak přísný dress code si mohou dovolit odlehčenou verzi letního obleku. Oblíbené jsou viskózové, lněné i bavlněné. Letní oblek má spoustu benevolencí, takže si k němu můžeš vzít barevně odlišné boty a ty vůbec nemusí být formální. Nenosí se k němu kravata a můžeš k němu obléknout i užší dobře padnoucí jednobarevné tričko. Pokud třeba tričko sladíš s barvou bot, tak budeš top!

Pánské šperky

Šperky již nejsou výhradě doménou žen a mužský look doplní skvěle hlavně v letních měsících. Kožené pásky ozdobené stylovými letními ozdobami, jako jsou kotvy, z tebe udělají drsného námořníka. Korálky navlečené na náramku ti naopak dodají nádech romantika. Šperk není jen tak, nemusíš jich mít hodně, ale měl by sis vybrat to, co ti opravdu sedne.

muž v modré košili s náramkem

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.