Vtipné vánoční dárky pro celou rodinu

Každoroční nákupní bojovka pomalu startuje – vybrat a pořídit vánoční dárky pro komplet celou rodinu. Už máš nápady, čím letos blízké překvapíš? Jestli se ti hodí inspirace, čti dál.

Udělej Vánoce šťastné, ale hlavně veselé!

Jak na každoroční výzvu – obdarovat všechny blízké tak, že budou mít z dárku opravdu radost? Taky máš pocit, že každý rok je těžší a těžší něco vymyslet? Můžeš to vyřešit tak, že se dotyčných prostě zeptáš, co opravdu chtějí. To je snadná a jistá cesta, jak se blízkým trefit do vkusu, ale má to nevýhodu – může se to prodražit, a hlavně, nebude to překvapení! Pokud si přeješ, aby pod stromečkem byla trochu legrace, zkus se poohlédnout po něčem originálním. Nemůžeš si přeci nechat ujít ty překvapené výrazy v obličejích, až budou příbuzní rozbalovat dárek od tebe!

Dárky, které rozveselí maminku

Znáš dobře svoji mamku? Určitě bude jedna z těch, které jsou neustále v pohybu, aby se postaraly o svoji rodinu. Nejlépe jí samozřejmě prospěješ, když jí s každodenním kolotočem pomůžeš nebo se aspoň nebudeš cukat, když dojde na tvé povinnosti. Ale můžeš jí pod stromečkem nechat také milou drobnost, kterou její nasazení vtipně oceníš nebo jí naznačíš, že by si mohla taky někdy odpočinout!

Třeba „pohodonožky“ s nápisem na chodidle jen vybízejí k tomu, dát si nohy nahoru a nechat všechny kolemjdoucí přečíst nápis „Maminka má dnes volno!“. Když k tomu ještě přidáš horkou čokoládu pro báječnou maminku nebo čaj pro maminku, bude mamka nadšená, že jí přeješ chvilku pohody.

Aby si svůj nápoj mohla dobře vychutnat, daruj jí hrneček, který po zahřátí vtipně změní kompliment pro maminku na ještě větší kompliment.

Je maminka vášnivou kuchařkou? Možná ji bude bavit si jednou za čas vyzkoušet něco nového. S kartami Výzvy kulinářské může objevovat nové chutě a trochu se u vaření pobavit. Zvlášť ji potěší, když se k ní na některou z výzev přidáš osobně.

Jak rozjařit tátu?

Tátové jsou dost často hračičkové. Využij toho a dopřej mu zábavu, která dřív nebo později probudí nadšeného kluka v každém chlapovi, který má jinak plnou hlavu práce a starostí. Stolní Air hockey v tom určitě nezklame!

Miluje táta výzvy? Tak ho nech, ať se zkusí poprat s některým z hlavolamů Huzzle Cast, které vynikají svým precizním provedením ze zinku.

Chceš ocenit tátovu zručnost a dát mu do ruky věc, na které ji bude moct předvést? Při rodinném výletě, ale i doma třeba ocení tohle vychytané kladívko 12 v 1 ze série Mužská záležitost.

Bráchu, ségru nebo kamarády dostaneš neotřelým humorem

Tady se můžeš opravdu vyřádit, hranice humoru se v případě kámošů dají lehce posouvat! Chybí v kámošově pokojíku trocha zeleně nebo naopak přebývají mouchy a pavouci? Tak to je čas, aby si zkusil vypěstovat masožravku z edice Grow tin.

Chceš darovat pochoutku? Můžeš jít klasickou cestou a nadělit bonboniéru, ale klasické pralinky vyměnit za sadu čokoládových figurek v jeho nebo jejím stylu.

Chceš darovat neotřelou pochoutku a vyzkoušet jeho odvahu? Zkus mlsání budoucnosti – pražené cvrčky v dárkovém balení, kde může vyzkoušet i různé příchutě.

Mladší děti nejvíc pobaví společné hraní

Vybírat dárky pro děti může být docela zábava. Máš mladšího sourozence, který se rád zapojí, když se baví dospělí? Daruj mu Taco, kočka, koza, sýr, pizza – bláznivou postřehovou karetní hru s jednoduchými pravidly, kterou si s ním rádi zahrají i ostatní členové rodiny. Pro malé děti od 4 let je i verze Taco, kotě, pizza.

Každý školák je rád, když se může učit raději hrou než obyčejným šprtáním – vyber mu proto některou z nápaditých her z edice Kvído, se kterými může objevovat a bavit se zároveň.

Pro malé vědátory můžeš vytasit třeba Slizovou laboratoř z edice Albi Science, se kterou se dá vyrobit třeba nechutně tekutý nebo super nadýchaný sliz, ale také třeba skákající želatinový míček.

Pokud hledáš opravdu roztomilý dárek, tak nezklameš s některým z hřejivých plyšáčků Warmies. Jsou šikovným společníkem pro usínání. V bříšku mají náplň ze směsi semínek a levandule, takže je můžeš v zimě nahřát v mikrovlnce, aby dětskou postýlku příjemně rozehřáli a provoněli.

Babičku překvap osobním dárkem

Nejmilejší babičky si zaslouží vysoce osobní dárky. Třeba knihou vzpomínek z edice Od srdce můžeš babičce vyjádřit, co všechno pro tebe znamená. Graficky moc hezky zpracovaná knížka tě navede, jak zaznamenat společné zážitky a vzpomínky, ke kterým se pak můžete společně vracet.

Čilá babička křížovkářka může ocenit také tento chytrý blok pro seniory plný neotřelých logických úkolů a kvízů pro trénink paměti. A tajenka speciální křížovky na tomhle měnícím se hrnečku babičce bude připomínat, jak moc je skvělá.

Dědovi dej příležitost předvést rozum

Dědové toho spoustu pamatují, a tak nás často zásobují historkami ze života. Super vyprávění můžeš s dědou nastartovat třeba u deskovky Česko pro pamětníky, kde si děda může zavzpomínat a ty se můžeš leccos zajímavého dozvědět.

Na dětství může děda zavzpomínat také s minihrou sirkolamy a vyzkoušet, jestli si ještě pamatuje řešení oblíbených rébusů ze sirek.

Kromě tréninku mozkových závitů by měl děla také dostat příležitost, aby nasál trochu té vánoční atmosféry, nejlépe se stylovým půllitrem na pivko.

Kde jsme tyhle originální a vtipné dárky našli?

Všechny tyhle prima dárky jsme vybírali na e-shopu Albi.cz, kde máš slevu s průkazem ISIC. A to není zdaleka všechno, kromě originálního sortimentu plného humoru a nápadů můžeš v Albi sehnat se slevou i spoustu povedených deskových her, party vybavení, dekorativní předměty a nejrůznější edice dárků ke všem příležitostem.

Banner s informací o slevě s ISIC v Albi

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.