Recenze sluchátek JBL Reflect Mini NC

Sluchátka JBL Reflect Mini NC

Minulý týden jsme představili recenzi sluchátek JBL Endurance Peak II, dnes se podíváme na JBL Reflect Mini NC. Jak obstála v našem zátěžovém testu?

JBL si připravilo na začátek roku mimo sportovních modelů i více multifunkční model JBL Reflect Mini NC. JBL Reflect Mini NC se pyšní mnoha oceněními z veletrhu CES nebo výhrou v Red Dot za design, tak se pojďme podívat na favorita JBL, jak obstojí v konkurenci s cenovkou 2 599 Kč. S ISIC a registrací do VIP Datartu Klubu máš sluchátka za bezkonkurenčně nejnižší cenu 2 029 Kč.

Specifikace

JBL Reflect Mini NC jsou osazena měniči o velikosti 6 mm a frekvenčním rozsahem 20 Hz – 20 kHz, což je v této cenové relaci naprostým standardem. Jejich váha s nabíjecím pouzdrem je krásných 45 g, což je na velkou baterku, která ve sluchátkách nabídne 7 hodin poslechu a v krabičce dalších 14 hodin, velmi slušné. Přenos hudby zařizuje technologie Bluetooth 5.1, ta si poradí s více než 15 metry a nebude docházet k výpadku ani když půjdeš za roh.

Jejich hlavní proklamovanou devizou je funkce potlačení okolního ruchu, která je tu propojená s kvalitními mikrofony, které se starají o odfiltrování ruchu, ale nabízejí i velmi dobrý zvuk pro volajícího. Hlasoví asistenti jsou více a lépe propojeni se sluchátky, firma JBL komunikovala s výrobci z Googlu a Amazonu. Docílila díky tomu snadnějšímu fungování mezi zařízením a hlasovým asistentem.

Provedení

Po otevření krabičky na tebe čeká velké množství různých nástavců do uší, mezi které patří samozřejmě i špunt, ale pro lepší uchycení se tam ještě nachází takové malé ouško. Vše je ve třech velikostech, aby si každý našel svojí alternativu. Každé ucho je jiné a líbí se mi, že na to JBL myslí. Tato sluchátka by měla sloužit jak na bežné užití v kanceláři, tak na sport, takže nechybí ani voděodolnnost s certifikací IPX7 a nebojím se tvrdit, že to bravurně zvládnou. Jsou vyrobena z pevného plastu a zvenku nechybí kovový detail s logem značky.

V uších netlačí, jen mně osobně se nepodařilo najít vhodnou kombinaci pro mé ucho, aby při běhu jemně nevyskočily a já je nemusel vracet zpět. Proto jsem je nechal vyzkoušet kolegyni, u které se to již nedělo. Přiznala mi, že sluchátka nejsou pohodlná pro delší poslech přes dvě hodiny. V balení samozřejmě nechybí ani zábavný oranžový kabel z USB A do USB C.

Ovládací prvky

Ovládání je jako u všech modelů situované na kovové prvky na boku sluchátek. Vše je řešeno poklepáním, ale oproti mnoha jiným modelům si můžeš libovolně nastavit větší množství funkcí. To vše lze nastavit v aplikaci JBL. Používání aplikace je jednoduché a intuitivní a nabízí velkou škálu uživatelských modifikací. Dokonce nechybí ani ekvalizér, ve kterém si můžeš vyladit velmi podrobně zvukový profil.

Největším překvapením je funkce „Najít sluchátka“, při které můžeš najít sluchátka třeba v pokoji. Po jejím zapnutí se rozezní hlasitý zvuk ze sluchátek a rozhodně je najdeš i zapadlé pod peřinou. Bohužel není ovládání ve všem bezchybné. Velmi často se stávalo, že se sluchátka sama od sebe přepnula. Dotykové ovládání je obecně velmi citlivé, což poznáš třeba při navlečení zimní čepice, kdy se ti v rychlém sledu přepíná snad vše, co jde.

Kvalita zvuku

JBL Reflect Mini NC jsou po zvukové stránce výtečné a neodpovídají vůbec ceně do 3 500 Kč. Jejich zvuk je krásně vyvážen a v aplikaci si z nich můžeš vytvořit sluchátka snad na jakýkoliv druh poslechu. Sluchátka disponují funkcí potlačení okolního ruchu, a to není jen marketingový tahák. Opravdu to v takhle malém těle funguje perfektně, žádný ruch v tramvaji už nemusíš slyšet.

Ale třeba při běhu po ulici se NC úplně nehodí, tam se otevírá možnost pro další skvělou funkci ambientního režimu. Jde o funkci, ve které dostaneš do uší zvuky okolí. To vše zajišťují mikrofony na těle sluchátek a jejich rozmístění je tak dobře situováno, že pokud za tebou jede auto, budeš o něm vědět. Na zvuku se tomuto modelu nedá nic vytknout, za tuto cenu je nekompromisní. Výběrem určitě neuděláš chybu.

Závěr

JBL Reflect Mini NC jsou sluchátka ve kterých se najde asi každý, ať už sportovec nebo student, který se učí v rušné kavárně. Malé tělo které skrývá mnoho technologií, žádná není zbytečná ani žádná nechybí. Jediné, co můžu vytknout, je jejich pohodlnost v uších. Buď mám špatné uši, nebo jsou opravdu nepohodlné na delší poslechy. Jejich velmi citlivé ovládání zvládne i rukavice, ale bohužel v zimní čepici se ti bude stále něco přepínat. Tyto komplikace jsou ale vykoupeny výborným zvukem. Takže pokud hledáš kvalitní zvuk, nízkou cenu, multifunkční využití a potlačení okolního ruchu touto koupí chybu neuděláš, spíš naopak.

+

  • funkce NC
  • kvalitní zpracování
  • bezkonkurenční zvuk
  • cena
  • mobilní aplikace JBL

  • delší poslech není příjemný
  • příliš citlivé ovládání

JBL Reflect Mini NC příslušenství

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.