Pražská Fun Arena: 4 patra zábavy v unikátním prostředí

Fun Arena v Praze

Léto je sice za námi, ale to neznamená, že se musíš doma nudit. Pražská Fun Arena se stává tím pravým útočištěm pro všechny hledající zábavu, adrenalin, nebo něco nevšedního s partou kámošů! Pojď se s námi podívat, co za jedinečný svět se rozkládá na zdejších čtyřech patrech. Pojď se podívat, co se skrývá za zdmi bývalé telefonní ústředny!

Zažij herní světy na vlastní kůži!

Hned po vstupu do Fun Areny budeš okamžitě konfrontován/a fascinující vizí futuristického kyberpunku. Světa ovládaného korporacemi, plného technologických a vědeckých vymožeností a upadající společnosti. Všudypřítomné monitory zobrazující příběhy a zprávy z dystopického světa, propracované dekorace a stylizovaný prostor vytvářejí atmosféru dosud známou pouze z kyberpunkové literatury a sci-fi filmů.

Druhé patro – kyberpunkové město našlapané adrenalinem

Zde se skrývá Underground city. To tě zavede do atmosféry nočního města v kyberpunkovém kabátě. Tohle místo plné světelných instalací a netradiční výzdoby v tobě vzbudí pocit, že už dávno nejsi v centru Prahy v roce 2023, ale někde úplně jinde.

Underground city však není jen o výzdobě, ale hlavně o unikátní zábavě. Za zmínku určitě stojí Robot Fight, kde se s bezdrátově ovládaným robotem postavíš svému soupeři v ringu, či Hado – první fyzický E-sport na světě. Dále tu najdeš házení seker, hvězdic a nožů na terč, lidský stolní fotbálek nebo čerstvou novinku v podobě bitvy dálkově ovládaných pozemních dronů vybavených laserovými kanony v centru New Yorku. Samozřejmostí je zde i klasická zábava ve formě šipek, stolních fotbálků nebo kulečníku. Zajímavým zpestřením večera může být i místní únikovka „The Clinic“ nabitá až po strop nejmodernější technologií a příběhem zasazeným do prostředí černého trhu s implantáty.

Fun Arena v Praze - adrenalinové házení sekerou

Třetí patro – deskovky a gaming, jako za starých časů

Na třetím podlaží tě uvítají dva herní prostory – Cyber Arcade a Mana Potion. Cyber Arcade je narvaná mixem starých arkádových klasik i nejmodernějších kousků tohoto herního průmyslu. Najdeš zde ale i stará PCčka, na kterých jsme pařili ještě za krále Klacka klasiky, jako DOOM nebo Unreal Tournament. Díky propojením LAN můžeš poměřit síly v těchto starých peckách s přáteli.

Mana Potion je též plný her, ale tentokrát těch deskových. Majitel Honzík jich zde má přes sto různých druhů. Celá herna má navodit pocit, že sedíš ve staré krčmě, což díky propracovanému designu opravdu funguje. Herní profíky potěší místní míchané drinky jako Mana potion, Health potion nebo Stamina potion. Pokud během hraní dostaneš hlad, Honzík dělá výborné tousty! Nesmíme zapomenout na speciální místnost připravenou na Dračák a wargaming, stejně tak jako na to, že v Mana Potion se pravidelně pořádají turnaje v MtG, Pokémon, či Pub kvízy.

Čtvrté patro – bojuj naživo jako ve Fallout

Pro milovníky adrenalinových sportů je tu Factory Field. Jak už z názvu vyplývá, jedná se o patro stylizované do postapokalyptické továrny na roboty. Srdcem patra je zbrojnice, kde se vyzbrojíš dle objednané aktivity. Čekají tu na tebe luky, paintballky, airsoftové zbraně, Nerfky a Hi-Tech airsoftové zbraně s nasvětlovači a svítící municí pro tzv. Speedsoft. Jakmile vyfasuješ vybavení a organizátor vysvětlí pravidla, už nic nebrání adrenalinové bitvě na samotném hřišti, vypadajícím jak z herní série Fallout.

Páté patro Fun Areny – místo pro regeneraci a akce na míru

Poslední zdejší patro nese jméno „Studio Petrská“. Slouží pro pořádání různých eventových akcí, promítání filmů, focení nebo jen k oddychu, kdyby té dystopie na tebe bylo až moc.

Ať už jsi zde pro adrenalinové zážitky, nebo kulturní vyžití, Fun Arena je tím pravým místem pro podzimní dny. Přijď se zahřát a bavit se s námi v srdci Prahy!

Nezapomeň také využít svou Alive App a říct si tu o některou ze slev s průkazem ISIC.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.