Jak se zbavit černých teček? Vyzkoušej 3 ověřené triky

Slečna pečující o svou pleť a nápis "Jak se zbavit černých teček?"

Černé tečky na nose i kolem něj – věčný problém, který nás může pěkně potrápit. Co s tím? Jak se jich zbavit? Poznej tři triky, které výrazně přispívají ke zdravější a čistější pleti. Se správnou péčí nad černými tečkami dokážeš zvítězit. Jdeme na to!

Toužíš po zdravé a hladké pleti bez černých teček?

Někdo má tvář jako panenka od přírody, pro řadu žen je ale krásná pleť výsledkem správné péče. Neváhej si najít čas na tyto jednoduché triky, které ti dopomohou ke svěží pleti bez černých teček.

1 – Pleť pravidelně čisti

Slečna s kosmetikou pro péči o pleť

Důležité pravidlo, které platí u každého typu pleti a u té mastné dvojnásob. Během dne se na pokožce zachytí nečistoty, a právě pravidelné čištění pomáhá regulovat tvorbu kožního mazu. Svou pleť bys měla čistit minimálně dvakrát denně – vždy po probuzení a před spaním. Nezapomínej svou pokožku vyčistit i po každém náročnějším cvičení. Pro důkladné vyčištění pleti můžeš zvolit Uriage Hyséac Čisticí gel na smíšenou až mastnou pleť, který šetrně odstraňuje nečistoty a přebytek kožního mazu. Po jeho použití je pleť rozjasněná a svěží. Pokud tě trápí akné a máš smíšenou až mastnou pleť, sáhni po Uriage Hyséac Čisticím oleji*. Šetrně čistí pleť, uvolňuje ucpané póry a redukuje nadbytečný maz. Pokud spěcháš ze cvičení zpět do školy, vyzkoušej Uriage Hyséac Čisticí tonikum, které naneseš jen na vatový tamponek a pleť v rychlosti vyčistíš.

TIP: S průkazem ISIC můžeš na vytipovanou kosmetiku využít slevu 25 % na e-shopu lékárny Dr.Max. Detaily slevy najdeš tady.

2 – Použij slupovací pleťovou masku

Velkými pomocníky při odstraňování černých teček ti budou slupovací pleťové masky, které dokážou z pleti „vytáhnout“ nečistoty, a zajistit tak viditelně čistější a svěží pleť. Uriage Hyséac Čisticí slupovací maska

s kaolinem a zinkem je určena pro mastnou pleť se sklonem k akné. Hloubkově ji čistí, viditelně stahuje póry, absorbuje nadbytečný maz a dlouhodobě zmatňuje povrch pleti. Při pravidelném používání tvoje pleť viditelně zkrásní.

3 – Zařaď i peeling obličeje

Pokožka těla i pleti prochází neustálým procesem obnovy. Aby nedošlo ke zbytečnému ucpávání pórů, je vhodné odumřelé buňky z pokožky odstranit – a to právě za pomoci peelingu.

TIP: Můžeš se nechat hýčkat i v rámci kosmetické návštěvy. Zkušená kosmetička k čištění pleti může použít ultrazvukovou špachtli, která funguje na principu velmi jemných vysokofrekvenčních vibrací. Ty napomáhají k odstranění nečistot a kosmetickým přípravkům umožňují se lépe vstřebat do hlubších vrstev pokožky a tím ji efektivněji čistit.

Rada na závěr: černé tečky nikdy nevymačkávej

I když je to pro mnoho z nás lákavá představa, sednout si k zrcadlu a zbavit se jedné černé tečky za druhou, ale bohužel vymačkáváním si můžeš nepříjemně podráždit pleť. Proto raději do své péče jednou za měsíc zahrň návštěvu kosmetičky, která ti s odstraněním černých teček pomůže.

*Kosmetika

Kosmetika pro péči o pleť bez černých teček

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.