Hlavolamy a rébusy na večery

Dávno je pryč doba, kdy byl u nás téměř jediným hlavolamem ježek v kleci. Přesto je stále populární a vyndat ho z klece je někdy oříšek. Pokud tě hlavolamy a rébusy baví, máme tu pro tebe tipy na pár žhavých favoritů.

Historie hlavolamu

Historie hlavolamů sahá až do dob starověkého Egypta a Číny, odkud se rozšířily do Japonska. Právě Japonci jsou dnes považováni za mistry ve vývoji a návrzích nejzáludnějších hlavolamů. Nabídka sortimentu je veliká, některé jsou o manuální a mozkové souhře a potrápí tvoji hlavu i ruce. Ideálním případem může být slavná Rubikova kostka, nebo legendární Ježek v kleci. Jiné jsou čistě o lámání hlavy a hledání logických vazeb, nebo naopak úplně nezvykle postavených postupů. Co nového je mezi hlavolamy na Albi, se podívala Katka. Když ti nějaký hlavolam padne do oka, nezapomeň, že s ISIC máš na Albi 10% slevu.

Hlavolamy Huzzle Cast

Jak všichni dobře víme, Japonci jsou známí svou precizností. A tyto japonské hlavolamy to jen potvrzují. Jsou odlévány ve speciálně navržených formách ze zinku. Díky tomu není hlavolam zbytečně těžký a padne akorát do ruky. Hlavolamy Huzzle Cast jsou rozlišeny svou obtížností podle barvy krabičky, bílá značí obtížnost 1-4, a černá barva 5-6. Japonci opět odvedli skvělý kus práce a za nás jim dáváme palec nahoru. Cena je příznivá, a tak by se mohly hodit také jako hezký dárek.

huzzle cast

 

Případy Sherlocka Holmese

V této knize si můžeš vyzkoušet, jak vyřešit Sherlockovy případy formou hlavolamů a rébusů. Kniha obsahuje také mapu, po které budeš při řešení případů putovat. Je rozdělena do šesti příběhových kapitol. Chceš přijít na kloub zapeklitým rébusům? Podaří se ti vyřešit záludné Sherlockovy případy – co myslíš?

 

Mensa IQ test

Tak co, baví tě lámat si hlavu a zapojit logické myšlení? Myslíš, že máš na to být členem Mensy? Můžeš si to klidně vyzkoušet. V této malé krabičce je ukryto 60 úkolů rozdělených do pěti částí. Každá z nich zahrnuje řadu úloh na testování inteligence. Zkus se svými kamarády provětrat mozkové závity a zjistit, kdo z vás získá více bodů! Pusť se do Mensa IQ testu. 

mensa_IQ_test

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.