Drobná elektronika, která ti usnadní studium

elektronika na pracovním stole

Sluchátka, powerbanky, chytré hodinky nebo externí disky. Vytipovali jsme elektronické vychytávky, které usnadní i zpříjemní studentský život za rozumnou cenu.

Elektronické vychytávky pro studenty

Mobil a notebook dnes s naprostou samozřejmostí používá řada studentů, nejen na vysoké škole. Jak vybrat školní notebook jsme pro tebe už sepsali. Co dalšího z drobné elektroniky můžeš využít pro studium i volný čas? Zapátrali jsme v široké nabídce a vybrali cenově dostupnou elektroniku na míru studentům.

Bezdrátová sluchátka na trénink a do MHD

Sluchátka jsou naprosto základní, skoro až povinná výbava pro každého, kdo chce přežít v MHD nebo si zacpat uši, když se potřebuje odpoutat od okolních ruchů. S bezdrátovými sluchátky si navíc užiješ hudbu bez omezování se při pohybu, takže jsou ideální na cesty do školy nebo na sport. Relativně levná, přesto velmi pohodlná a elegantní sluchátka jsou například bezdrátové špunty WowME BTH108Q. Vydrží hrát až 13 hodin v kuse, s dokovací krabičkou pak přežijí dalších 30 hodin. Nechybí ani integrovaný mikrofon a dotykové ovládání hlasitosti, hudebního přehrávače nebo telefonních hovorů. Dobře drží v uších, jsou odolná vůči potu a nevadí jim, když s nimi zmokneš.

bezdratova-sluchatka-wow-me

Stále na příjmu s chytrými hodinkami

Chytré hodinky (smartwatch) ti umožní používat základní funkce mobilního telefonu, i když jej máš schovaný v batohu. Jaké vybrat? Chytré hodinky se pohybují v cenách od 400 Kč do cca 30 000 Kč. Značky Samsung a Garmin nabízejí kompromis mezi elegancí, praktickými funkcemi mobilního telefonu a funkcemi pro sport a zdravý životní styl. Chytré hodinky Xiaomi pak nabízí totéž za mnohem dostupnější cenu a exkluzivně pro jablíčkáře jsou k dispozici Apple Watch.

Chytré hodinky pro nenáročné

Pokud hledáš cenově dostupné chytré hodinky a spokojíš se s naprostým základem, který mohou nabídnout, jsou pro tebe rozumnou volbou chytré hodinky Xiaomi Mi Watch Lite. Disponují fitness a zdravotními funkcemi jako monitor spánku, tepu, dechu a dají se nastavit do 11 režimů cvičení. S telefonem propojíš hodinky pomocí bluetooth, což umožní zobrazovat notifikace zpráv a volání. Vydrží nabité až 9 dní, jsou lehké a voděodolné do 50 m.

chytre-hodinky-xiaomi-watch-lite-black

Chytré hodinky jako prodloužená ruka telefonu

Pokud hledáš vyšší level funkcí a chytré hodinky chceš využívat i pro volání, odpovídání na zprávy a ovládání aplikací, jako například kalendář a hudba, jsou pro tebe dobrou volbou chytré hodinky Samsung Galaxy Watch 4 44mm, LTE. Kromě výše uvedeného základu navíc podporují eSIM a NFC, tedy se s nimi dá i bezkontaktně platit.

chytre-hodinky-samsung-galaxy-watch-lte-black

Data v bezpečí na externím disku

S příchodem služeb jako Netflix, Spotify, Steam apod. už pomalu odpadá potřeba někam uskladnit stovky giga filmů, hudby a her. Pořád ale vlastníš jedinečná data jako fotky a videa z telefonu, školní práce nebo skeny citlivých dokumentů. Cloudová úložiště jsou sice bezva uživatelsky jednoduchá, ale opravdu v bezpečí budou tvoje data jedině na disku, který máš u sebe. Takový externí disk, který má kapacitu i cenu “tak akorát”, je například externí disk Verbatim Vx500. Úložiště 240 GB ti postačí pro zálohu důležitých dokumentů a dat z telefonu. Patří mezi SSD disky, které se rychle načítají a jde tak o elektroniku odolnou proti mechanickému poškození, což je super výhoda, pokud s tebou bude exterák cestovat.

externi-disk-ssd-verbatim

Powerbanka, která přiživí drobnou elektroniku i notebook

Noční můrou moderního studenta je vybitá elektronika jako telefon nebo notebook, přičemž nejbližší zásuvka je zabraná nebo o metr dál, než ti v posluchárně dosáhne kabel. V takové prekérce tě dokáže zachránit powerbanka, která má kapacitu alespoň 15 000 – 20 000 mAh. Tou může být například cenově příjemná powerbanka Xiaomi Redmi 20 000mAh, která ti umožní rychlonabíjet až dvě zařízení současně. Navíc je celkem kompaktní a není to přetěžká cihla, takže s tebou může cestovat, kam potřebuješ.

powerbanka-xiaomi-redmi-20000-mAh

A kam svojí studentskou elektroniku sbalíš? Prohlédni si batohy, které s tebou přežijí vysokou.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.