Akční kamera na letní outdoor

Akční Kamery

Léto začíná a s ním i zábava, která se musí zdokumentovat. K tomu ti pomůžou akční kamery. Akční kamery jsme si v článku rozebrali.

Výběr akčních kamer na letní outdoorové zážitky

Akční kamera je kamera, kterou si můžeš strčit do kapsy anebo si ji připevnit klidně na hlavu. Všechny tyto kamery mají jednu velkou výhodu, vydrží prakticky cokoli. Nejde jen o to, že ti v dešti nevybouchne baterka, ale z každého outdoor zážitku ti nechá vzpomínku v podobě fotky či videa. Pár skvělých akčních kamer jsem měl již pod rukama a tohle je můj výběr těch nejlepších. 

Jaká akční kamera je ta nejlepší?

INSTA360 ONE R 

INSTA360 ONE R je asi ta nejzvláštnější kamera se skvělým nápadem, kterou jsem měl v rukách. Tato kamera má systém připomínající lego, takže si nekupuješ jednu hotovou kameru, ale krabičku několika modulů. V krabičce najdeš bateriový dock, kameru na 360 ° snímání v kvalitě 5,7K a druhou kameru na klasický záběr ve stejné kvalitě a display. Podle typu zážitku si můžeš vybrat, jaký styl kamery si složíš.

Ať už chceš kameru na blogování s displejem vepředu nebo dva typy záběru pro kreditní střih. Samozřejmostí je i povedená stabilizace obrazu a pro mě bylo velkým překvapením 5m vodotěsnost bez nasazení vodotěsného obalu. Pokud jsi trochu filuta a baví tě kreativní záběry a možnost různých scén, je to právě kamera pro tebe. S cenovkou kolem 10 tisíc je rozhodně dobrá volba. 

akční kamera insta 360 one r3

RICOH Theta X

Už sis někdy řekl, že chceš zabrat všechno, kde jsi? To nabízí právě RICOH Theta X a její 360° kamera. RICOH Theta X je nejenom klasická 360° kamera, která má navíc výborné zpracování z hořčíkové slitiny a velmi unikátní dotekový display. Co se týče rozlišení, je to naprostá pecička, se snímačem 48 MPix, který tě dokáže ohromit videem v rozlišení až 5.7K v 30 snímcích za vteřinu. Statické 360° fotky máš možnost vytvořit až v rozlišení 11K. Co se týče kompatibility, jde s dobou, máš možnost ji připojit k telefonu a z něho ji pohodlně ovládat.

Baterka je vyměnitelná, díky tomu se dá v přírodě vyměnit bez nutnosti neustálého hledání zásuvky. To, co mě nejvíce překvapilo, je vnitřní paměť o velikosti 46 GB, což ti nabízí se nestrachovat, že nebudeš mít na kartě místo. Pokud chceš vytvářet zajímavá videa a fotky v 360° záběru, je tato kamera skvělá volba. 

kamera Ricoh theta X8

GoPro HERO 10 Black

Legenda, která je na trhu již několik let a ty nejdůležitější adrenalinové okamžiky byly natočeny právě GoPro kamerou. Poslední generací je GoPro HERO 10 Black, která přinesla další nové technologie. Je logické si říct, kolik vlastně tahle kamera vydrží bez obalu, který se dá pořídit i pro hloubkové potápění. Odolnost do hloubky deseti metrů pod vodou je pro ni hračka a pády z několika metrů snáší též nad míru dobře.

To, co ji nejvíce proslavilo, je její dechberoucí obrazová kvalita, která se u GoPro HERO 10 Black rovná 5.3K videem v 60 snímcích za sekundu. Zajímavostí je i neuvěřitelně pokročilá funkce stabilizace Hypersmooth 4.0, která ti nabídne stabilizovaný záběr jako z kina, i když třeba skáčeš z padáku. Největší devizou tohoto zařízení je ale její nepřeberné příslušenství. Takže pokud si chceš kameru připevnit třeba na krk, čepici, nohu, hlavu nebo ruku, tak máš možnost.

kamera GoPro Hero 10 black

DJI Action 2 Power Combo

Čínský výrobce světoznámých dronů, jako byl třeba Phantom 4, se nově vydává i na pole akčních kamer. Ověřené technologie z dronů nachází skvělé uplatnění v modelech akčních kamer. Model DJI Action 2 je druhou generací této kamery a vylepšilo se mnoho neduhů, zatímco prověřené prvky zůstaly. Kamera je celá vyrobená z kovu a díky svému velmi dobrému tvaru a nízké hmotnosti zvládne celodenní nošení v kapse u kalhot. Výhodou je i integrovaná paměť 32Gb, která tě nenechá ve štychu, ani když ti dojde místo na datové kartě.

Samozřejmě zvládne klasických 10 metrů pod vodou a také nárazy zvládá hravě. Obrazová kvalita je zaručena díky spolupráci se společností Hasselblad. To sice přineslo menší rozlišení než u již zmíněných kamer, nabízí pouze 4K, ale podání barev je doslova neuvěřitelné. Je k dostání ve dvou variantách, a to buď s přídavným displejem nebo zde zmíněným bateriovým packem, který ti nabídne další 3 hodiny záznamu.

malá kamera DJI Action 2 power combo

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.