Kteří slavní se pyšní vysokoškolským titulem?

Na televizních obrazovkách vídáme nejenom kvalitní herce z uměleckých škol, ale i světoznámé herce, kteří mají vysokoškolské tituly z prestižních vysokých škol. V článku je pár příkladů známých herců, co mají titul z vysoké školy.

Možná se budete divit, kteří slavní s vysokoškolským titulem vídáte na televizních obrazovkách.

Kteří slavní herci mají vysokoškolský titul?

Většinou se v rozhovorech s herci dozvídám, že své střední vzdělání ani nedostudovali, natož aby se pyšnili vysokoškolským titulem. Není tomu tak ale vždy, pár světových herců opravdu má před jménem titul, a kdyby jejich kariéra nesměřovala na stříbrná plátna, dnes by mohli být úspěšní třeba na poli vědy. 

Rowan Atkinson

Mr. Beana zná asi celý svět. Tento nechápavý anglický filuta se silně dementními sklony byl ztvárněn absolventem Oxfordu. Rowan Atkinson nejprve studoval elektrotechniku na New Castle University, kde již začal koketovat s herectvím. Dle jeho slov ale bral akademickou dráhu jako slibnější, a proto se rozhodl studovat na Oxfordu elektro inženýrství. Oxford se roky řadí mezi nejlepší univerzity světa. S naměřeným IQ 178 bodů se řadí mezi 1 % populace. Pro příklad Albertu Einsteinovi bylo naměřeno “pouze” IQ 160 bodů. Tím se nesnažím srovnávat, ale rozhodně to něco může vypovídat o suchém britském humoru. 

Rowan Atkinson herec

Dolph Lundgren 

Všichni si rozhodně vzpomínáme na ikonickou sovětskou horu svalů Draga, kterému se musel postavit Rocky. Pro milovníky akčních filmů z 90. let se Dolph rozhodně zapsal jako Univerzální voják. Velkým překvapením pro všechny asi bude to, že v mládí byla jeho vášní chemie. Ve filmech ho často vidíme, jak z jednoho nákupu v drogerii vytvoří funkční výbušninu, ale věříte mu to? Já už ano, je to totiž absolvent Massachusettského technologického institutu, kde získal velmi prestižní Fullbrightovo stipendium. No rozhodně je to zajímavý příběh herce, co se vždy spíše prezentoval zabijáckými schopnostmi na stříbrném plátně, než akademickými tituly. 

Dolf Lundgren

Ken Jeong

Možná nevíte, kdo to je, ale věřím že všichni znáte Leslieho Chowoa z trilogie Pařby ve Vegas. Tento showman je ve skutečnosti velmi dobrý houslista, který byl koncertním mistrem v univerzitním orchestru. Zde také získal celostátní ocenění za nejlepšího hudebníka univerzitní sféry. Studoval na Duke University fakultu vnitřního lékařství. Duke University je světově proslulá svojí obtížností. Následně dokončil atestaci na University of North Carolina. Pak se na 16 let věnoval na plný úvazek klinické medicíně ve stáním sektoru. Při svém studiu, přičuchl k herectví a začal každé léto trávit na Kalifornské univerzitě na kurzech herectví. To se začalo pomalu přesouvat směrem od koníčku k práci a svoji klinickou praxi opustil.

herec Ken Jeong

Lisa Kudrow 

Každý vzpomíná na potrhlou Phoebe z kultovních Přátel. V seriálu hraje naprosto bláznivou a hloupoučkou dívku s vlastním stylem pro humor. V běžném životě je to ale trochu jinak, možná je taky tak trochu blázen, ale spíše do biologie. Již v mládí směřovala k biologii a přírodě. Její učitelé dodnes vzpomínají na její prezentace a schopnost se zaujatě vrhnout do projektů. Nakonec získala bakalářský titulu z biologie, oblékla bílý plášť a na osm let se se svým otcem lékařem věnovala výzkumu léku na bolest hlavy. Když se shodou okolností dostala do Saturday Night Live, zamilovala si herectví a změnila profesi.

herečka Lisa Kundrow

Natalie Portman 

Natalie Portman je jednou z neobsazovanějších hereček a mojí dětskou láskou. Její přístup ke vzdělání je velmi známý z výroků „Raději budu chytrá a vzdělaná než slavná filmová hvězda“ a „Je mi jedno, jestli škola a pobyt na koleji ničí mojí hereckou kariéru. Díky svému nadání na jazyky má na svém pomyslném opasku jazykové certifikáty z rodné hebrejštiny, angličtiny, němčiny, španělštiny, francouzštiny, a dokonce i japonštiny. Její herecká komplexnost je podtržená i titulem z psychologie na Harvardu. Svému vzdělání byla natolik oddaná, že když byla premiéra jejího prvního významného filmu Star Wars Epizoda 1, kde ztvárnila princeznu Padmé, poslala režisérovi Lucasovi omluvu, že se musí učit na závěrečnou zkoušku.

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.