Objev svět autorského filmu s DAFilms

svět autorského filmu

Ne všechny streamovací služby spoléhají na záplavu obsahu, ve kterém nakonec skončíš u mainstreamových filmů. S online kinem DAFilms objevíš kurátorsky sestavovaný program, který ti ukáže český i světový film v nových souvislostech.

Každý z nás to zná. Pustili bychom si nějaký film, začneme scrollovat nekonečnými seznamy. Uplyne hodina a nálada ke sledování filmu je v nenávratnu. Na trhu mezi streamovacími službami se rozmáhá trend kurátorsky sestavovaných programů, které diváky seznamují s tituly, k nimž by se v záplavě obsahu jinak nedostali. Takovou službu nabízí i mezinárodní streamovací platforma DAFilms s programem zaměřeným na dokumentární, festivalové a artové filmy.

Místo algoritmů tým kurátorů

Za celým projektem stojí malý mezinárodní tým se sídlem v Praze. Nápad vytvořit kurátorskou streamovací službu zaměřenou na autorskou tvorbu se zrodil na sedmi evropských festivalech dokumentárních filmů sdružených v Doc Alliance (odtud pochází název DAFilms). Od té doby tým kurátorů objíždí významné mezinárodní festivaly a do programu přináší filmy, ke kterým by se diváci legálně dostávali s velkými obtížemi. Dnes již služba neuvádí pouze dokumentární filmy, ale v programu najdeš i kvalitní hrané filmy nebo novinky z české distribuce.

Svět filmu v souvislostech

Pilířem streamovacího portálu jsou pečlivě vybírané filmy týdne, retrospektivy významných i začínajících tvůrců a každé dva týdny různé tematické cykly nebo programové speciály. Kurátorský výběr filmů na DAFilms inspiruje, přináší společensky významná témata, vizuálně ojedinělá díla a propojuje diváky s vytříbeným filmovým vkusem s filmaři z celého světa. Nyní můžeš získat předplatné s exkluzivní studentskou slevou ve výši až 66 %. S průkazem ISIC získáš měsíční předplatné pro studenty za 79 Kč, roční předplatné za 470 Kč.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.