Hodná holka, zlá krev: Young Adult krimi thriller, který tě nepustí

Jak se mohou v krizi bez mrknutí oka proti sobě obrátit sousedé, přátelé i rodina? Zmizel Jamie Reynolds. Jeho nejbližší požádali o pomoc studentku Pipu, která v minulosti vyřešila případ vraždy. V tamním městě to začíná vřít a čas neúprosně ubíhá…

Krimi příběh pro milovníky podcastů

Posloucháš krimi podcasty o opravdových zločinech? Autorka Holly Jacksonová z nich byla tak nadšená, že se staly impulsem k publikování jejího debutu Návod na vraždu pro hodné holky. Kniha byla původně zamýšlena jako zcela samostatná, ale při psaní vznikl nápad na pokračování, o které byl záhy obrovský zájem. První kniha se totiž už během prvního týdne prodejů vyšvihla mezi bestsellery v Británii a pak i v USA. Thriller Hodná holka, zlá krev se však dá číst nezávisle na první.

Pipa si už nechce hrát na detektiva. Jednou to stačilo. Čeká ji vysoká škola a z jejího podcastu o někdejším vyšetřování skutečné vraždy se stal virál. Všechno se zvrtne, když zmizí její kamarád a policie případu věnuje nulovou pozornost. Brzy zjistí, že Jamieho zmizení není neškodný útěk z domova. Obyvatelé městečka poslouchají její podcast, ale mluvit nechce nikdo.

Hodná holka, zlá krev není další nereálné krimi. Jeho výhodou je uvěřitelnost. Pipa využívá pouze prameny, které jsou dostupné obyčejným občanům, což jí situaci sice komplikuje, ale je to autentické. Kniha je proto sestavená z policejních spisů, novinových článků, záznamů z telefonických hovorů, ale i z přepisů podcastů.

Ohlasy:

„Napínavý, elegantně vymyšlený thriller, který je tak návykový, že ho prostě nedokážete odložit.“ – The Guardian

„Zástupy fanoušků podcastů o skutečných zločinech se mohou k této knize nahrnout, jen těžko budou zklamáni.“ —The Bulletin

„U téhle záhady si okoušete nehty napětím.“- Natasha Preston, autorka New York Times bestsellerů

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.