Nejzajímavější kluby v Praze

Hudební kluby v Praze

Když se řekne Praha, vybaví se mi památky i noční život! Takže pokud chceš tipy na dobrou taneční party nebo si zatancovat salsu za doprovodu kubánské kapely, dočti až dokonce. Dozvíš se i kam zajít na autentický Pub quiz.

V pátek se chodí do klubů

Jako student mám k nočnímu životu v mém městě neuvěřitelně blízko. V pátek se chodím odreagovat od akademických kravat někam na tancovačku do pražských klubů. Praha jich nabízí nepřeberné množství a rozhodně se dá z čeho vybírat. Ne všechny ale mají své kouzlo a postrádají punc jedinečnosti či autenticity. Dám ti proto pár tipů na kluby v Praze, kde si večer užít zábavu a relax. 

Bar no. 7 – Na Struze 7 

Chceš zažít jedinečný nádech Britských ostrovů? Rozhodně bych tedy zašel do Baru No.7 u Národního divadla. To, co jsem si odnesl z britských hospod byl Pub quiz. Pokud neznáš tento hospodský styl zábavy, tak ho trochu rozvedu. Hospodský kvíz je hra, při které se lidé v hospodě rozdělí do týmů a za vstupní poplatek v přepočtu dvou piv se zúčastní kvízu. Každý kvíz je jiný, ale v Baru no. 7 je vedený britským komikem a otázky jsou tak multi žánrové, že se budeš bavit hlavně nad jejich kreativitou. Celý kvíz je vedený v angličtině a zabere necelé dvě hodinky s přestávkami na objednávky piv. Já se ho účastním pravidelně každé pondělí od 18:00. Takže ideální začátek každého týdne s malým testem vědomostí v barovém stylu. 

kluby v Praze Bar No 7

Lucerna Music Bar – Vodičkova 36 

Lucernu jako místo pro pořádání plesů jsme snad zažili všichni, ale byl jsi už na pořádné devadesátkové party v Lucerně? No, pokud ne tak bys rozhodně měl zajít! Každý pátek a sobotu se celý Lucerna music club rozezní v hudbě našich rodičů a na parketu se mísí jak starší ročníky, tak mileniálové. Rozhodně se mi tento koncept zalíbil, a to kvůli tomu, že písničky, které provázeli mé dětství můžu poslouchat na pořádné aparatuře a svými disko kroky zapálit parket. Takže si nasaď disko brýle a vrat se v čase do Lucerny Music baru. 

Kluby v Praze - Macumba

La Macumba – Štefánikova 7 

Macumba ve španělštině znamená šamanství, ale neboj neposílám tě do žádného okultního místa. No možná trochu té magie tam bude, když se totiž zaposloucháš do latinskoamerických rytmů magicky se začneš hýbat a ani nevíš jak. La Macumba není klasický taneční klub, ale klub latinskoamerický, to neznamená že tam pijí jen mojito, ale hraje tam jen latinskoamerická hudba. Pokud si ještě matně vzpomínáš na kroky z tanečních a chceš si někde vyzkoušet jak si na tom, tohle místo je ideální. Dokonce tam můžeš začít chodit na lekce tance, které můžu vřele doporučit. Rozhodně to není místo kde se jdeš jen tak opít a trochu hýbat do rytmů. Je to pravý taneční klub, který tě vtáhne do toho pravého Karibiku. 

Kluby v Praze Vagon

Vagon – Národní 25

Legendární pražský klub, který nabízí tu nejlepší underground muziku v Praze. Sedm dní v týdnu zde hrají od 21. hodiny nejrůznější české kapely ať už staří osvědčení Psí vojáci nebo The Plastic People of the Universe tak třeba i studentské kapely jako je například 7 kilo přibrala. Je to klub, který vás přenese do starých časů zakázaných koncertů v dobách totality, kterou většina z nás naštěstí nezažila. Je to neopakovatelný zážitek, který může spojit i několik generací dohromady. Rozhodně bych tam zašel a zavzpomínal na dědu a jeho hipisáckou krev. 

Kluby v Praze Vagon

Klub Duplex – Václavské náměstí 21

Asi nejznámější klub v Praze je Duplex v samém srdci Václavského náměstí. Oblíbila si ho sice pražská smetánka, ale rozhodně není problém, aby si jej užili i studenti. Klub se nachází v nejvyšším patře jednoho z domů na náměstí. Duplex má rozhodně světová měřítka a na dvou klimatizovaných patrech najdeš krom tanečního parketu i 5 barů, několik chilli out prostorů s pohovkami s výhledem na parket a též věhlasnou restaurací. Jeho devizou je samozřejmě velká terasa, ze které máš výhled na celou řádku Pražských pamětihodností. Ale to, co z Duplexu dělá jedinečné místo je výběr světových Dj’s, kteří umí klub naplnit až skoro k prasknutí. Ne nadarmo tu slavil 60. narozeniny Mick Jagger!!!

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.