Na co v únoru do Studia DVA

Studio DVA inscenace

Únor začal ve znamení výrazného omezení covidových restrikcí, a tak se otvírá cesta ke kulturním zážitkům. Kam vyrazit v únoru a březnu do divadla a co si určitě nenechat ujít?

Tak já letím

Pandemie covidu může přinášet riziko, že se představení pro nemoc v souboru zruší.  Kam tedy v únoru do divadla? Sázkou na jistotu tak může být hra o jednom herci. V případě hry Tak já letím, které je excelentní one-woman show Anny Polívkové na tebe čeká průtrž energie, kterou dokáže jen Anna. Upovídaná a spontánní pětačtyřicátnice Susan se rozhodne oslavit narozeniny výletem do Austrálie. 45 není žádný věk, tak co si nezopakovat cestu, kterou podnikla s kamarádkami přesně před 25 lety.
Tentokrát pojede sama, sice dospělá a rozumná, ale stále se stejnými sny a očekáváními. Na sebeironické postavy jsme od Anny Polívkové zvyklí. Susan a její bilancování nad láskou, přátelstvím a osamělostí pobaví. Utáhnout v jednom herci dvě hodiny představení chce pořádnou dávku energie a ta Anně, vlastně Suzan, rozhodně nechybí.

Autor hry: Peter Quliter
Hrají: Anna Polívková

Anna Polívková ve hře Tak já letím

Vše o mužích

Máš pocit, že myšlení svého táty nikdy nepochopíš, brácha je z Marsu a s přítelem stále tak trochu bojuješ? Nic divného, nejspíš jsi ještě nepronikla do mužské duše a nastavení. Fakt, že to muži mají prostě jinak, najdeš ve skvělé a dynamické komedii Vše o mužích. Režisérka Jana Janěková nastudovala hru s trojicí mužů, kteří ukazují svět mužů z několika různých úhlů.

Vybrala si Jána Jackuliaka, Tomáše Novotného a Petra Pecha, tři herce s velkými zkušenostmi jak z muzikálů, tak činohry. Díky tomu se jí povedlo vystavět dynamickou hru, v níž se herci přelévají z role do role, mění kostýmy i polohu komedie a dramatu. Přesto celá inscenace nepůsobí nijak chaoticky a zmatečně. Vyzařuje z ní dynamika a energie všech zapojených herců.

Autor hry: Miro Gavran
Hrají: Ján Jackuliak, Tomáš Novotný a Peter Pecha

Herci ve hře Vše o mužích

Vše o ženách

Jako protipól ke své hře Vše o mužích, napsal Miro Gavran také hru o sondě do duše žen. Opět se jedná o trio, tentokrát logicky ženské. S nadsázkou nastavené zrcadlo odlišnosti mezi dvěma pohlavími nabízí (nejen)mužům možnost s nadhledem pohlédnout na věčnou hašteřivost, naivitu i dobrosrdečnost žen.
Podobně jako u předchozí hry o mužích se zde střídají polohy hereček a jejich postav od komických až po tragické. Dialogy opepřené o občasné vulgarity nijak neuráží, spíš jsou jen důkazem toho, že i dospělé ženy jsou prostě jenom lidi a občas to ujede. Ženské trio Jana Krausová, Jitka Schneiderová a Anna Šišková se skvěle doplňuje a slibuje herecky vyladěný koncert.

Autor hry: Miro Gavran
Hrají: Jana Krausová, Jitka Schneiderová a Anna Šišková

Herečky ve hře Vše o ženách

POZVÁNKA NA PREMIÉRU

Světová premiéra divadelní hry Beckham

Na 16. března chystá Studio DVA jednu dlouho očekávanou premiéru z pera Petra Zelenky, Beckham. Kromě chytlavého tématu slibuje skvělé herecké obsazení a originální zážitek z netradičního prostředí bulvární žurnalistiky. Šedá eminence britského bulváru Max Clifford se rozhodne využít údajný románek Davida Backhama a jeho půvabné asistentky Rebeky Loos. Možná to byl románek, možná šlo jen o nevinný flirt.

Když se ale informace dostane do ruky Maxe Clifforda, podvodníka a manipulátora, který stojí za vzestupy slavných i jejich pády, objeví se z ní téma pro bulvár na dlouhé týdny. Hra je sondou do duše bulvárního novináře, který se před ničím nezastaví, a snahou o pochopení, co jej za tuto hranu žene. Určitě se máme na co těšit.

Autor hry: Petr Zelenka
Hrají: Jaroslav Plesl, Elizaveta Maximová, Miroslav Hanuš / Roman Štabrňák, Kryštof Hádek, Bohumil Klepl / Jiří Ployhar, Zuzana Stavná, Lucie Pernetová, Radim Madeja / Petr Pěknic, Petra Kosková

Beckham_Studio DVA

Další pozvánky na zajímavé divadelní hry najdeš v článku 3 hry které musíš vidět.

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.