Knižní inspirace na čtení pod dekou

slečna odpočívá s knihou pod dekou

Hledáš knihu, se kterou budeš moct zalézt pod hřejivou přikrývku a vychutnávat teplo domova? Máme pro tebe tři skvělé tipy na čtení, které ti zpříjemní podzimní sychravé dny.

Tipy na tři knihy pro podzimní lenošení

Na podzim začíná mít čtení teprve tu správnou atmosféru. Venku sychravo, rychle se stmívá, a to přímo vybízí k tomu načechrat polštáře a zachumlat se pod deku s dobrou knížkou. Vidíš to stejně? Tak to určitě oceníš naše tipy na příběhy, se kterými bude i lenošení pod dekou obohacujícím zážitkem.

Napínavá krimi kniha – Návod na vraždu pro hodné holky

kniha Navod na vrazdu pro hodne holky

Ne, že bychom chtěli někoho navádět ke zločinu, ale tenhle název prostě zaujme, co si budeme povídat. A garantujeme, že tě zaujme i obsah, pokud fandíš žánru. Návod na vraždu pro hodné holky je napínavý krimi thriller, který patří do kategorie “neodložitelné”. Má všechno – neprůhlednou zápletku, inteligentní hrdinku a uvěřitelnou detektivní práci bez zázračných schopností vyšetřovatele a nelogických náhodiček.

O čem kniha je?

Před pěti lety se ztratila oblíbená středoškolská hvězda Andie. Její tělo se nikdy nenašlo, ale maloměsto, v němž žila, si našlo vraha. Je jím Sal Singh, Andiein přítel, který spáchal po jejím zmizení sebevraždu. Dva mladé životy skončily, ale nikdo se nesnaží odhalit pravdu, protože všichni mají pocit, že ji přeci znají. Kromě Filipy. Té ona událost nedá spát, a proto se tomu rozhodne přijít na kloub.

Román, který chytí za srdce – Krása mezi námi

kniha Krasa mezi nami

Hledáš-li pro podzimní rozjímání pod dekou čtení plné emocí, tak sáhni po knize Krása mezi námi. Nabízí velmi silný příběh o neskutečně statečných mladých lidech, kteří dělají maximum pro to, aby se vzepřeli svému osudu. Připrav se na to, že čtení bude bolet, dojímat, ale nabídne i porci lásky. Každopádně zaměstná tvoji mysl ještě dlouho po dočtení.

O čem kniha je?

Jacku Dahlovi už nezbývá nic kromě jeho mladšího bratra Mattyho, pro kterého by položil život. Jejich matka je mrtvá a peníze jim rychle docházejí. Jack musí učinit rozhodnutí – přijít o bratra, nebo najít ukradenou hotovost, která dostala jeho tátu do vězení. Ava Bardemová vede osamělý život plný ticha. Její nemilosrdný otec už sedmnáct let ovládá její osud. Naučil ji nikoho nemilovat. Ava teď chce porušit pravidla, aby do svého srdce vpustila Jacka. Zjistí, že Jack i její otec hledají ty stejné peníze, a najednou musí čelit vlastnímu těžkému rozhodnutí – zůstat mlčet, nebo promluvit a pomoct bratrům přežít.

Čtení pro milovnice fantasy – Půlměsíční město: Rod země a krve

kniha Pulmesicni mesto - Rod zeme a krve

Přitahují tě příběhy, kde mají své místo magie a bytosti s nadpřirozenými schopnostmi? Tak jeden takový ti zprostředkuje kniha Rod země a krve, první v sérii Půlměsíční město od známé autorky Sarah J. Maas. Dočkáš se mistrovsky propracovaného universa s vlastní historií i zákonitostmi, dokonale propojeného se světem lidí. Mobily a jiné technologie tu používají andělé, měniči, víly i další postavy fantasy světa. Při čtení hltáš stránku za stránkou a mezitím tě šokují odhalená tajemství, držíš palce v soubojích a vychutnáváš si humor i milostné vibrace mezi sympatickými hrdiny.

O čem kniha je?

Bryce měla perfektní život, skvělou práci a na programu jeden legendární večírek za druhým, jenže pak démon zavraždil její přátele a ona zůstala sama a zlomená. Když údajný zabiják skončí za mřížemi, ale zločiny pokračují, Bryce se sama pustí do vyšetřování. A hodlá se pomstít. Spolu s Huntem, padlým andělem obdařeným brutální silou, sestoupí do podsvětí města, které rozežírá temnota. Dokážou se zlu postavit dřív, než pohltí vše, na čem jim kdy záleželo?

Podívej se také, jak si vytvořit tu správnou podzimní pohodu.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.