BYLO NEBYLO – Impresionisté v Karlíně

Forum Karlín prodloužilo úchvatnou multimediální výstavu nejznámějších impresionistů a my musíme říct, že stojí opravdu za to. Na velkých plátnech se za doprovodu hudební produkce střídají překrásná díla velikánů tohoto uměleckého směru.

Producent výstavy Serge Grimaux říká, že popisovat BYLO NEBYLO slovy je velmi těžké, protože je to opravdu výjimečná záležitost. Je to jako snažit se popsat pocity při vzletu letadla někomu, kdo nikdy neletěl.

Výstava byla prezentována s velkým úspěchem po celém světě a pro českou premiéru si vybrala prostory Fora Karlín. Nejedná se o klasickou výstavu, kde se návštěvníci prochází mezi obrazy ukrytými pod sklem za přítomnosti ochranky. Naopak, atmosféra je velmi uvolněná a užívat si ji můžeš i s drinkem v ruce. Na ploše 2 000 m2 se na velkoplošných plátnech odehrává mimořádná prezentace nejznámějších impresionistických obrazů.

Obrazy a barvy mezi sebou plynule přelévají, ožívají dynamickými prvky a uvádí staré obrazy do pohybu. Barvy jsou tak intenzivní, že se odráží i na podlaze a celý sál se utápí v barevném spektru. Celou výstavu doplňuje hudební produkce, díky skvělé akustice sálu je celé představení nezapomenutelným zážitkem.

Výstava byl pro úspěch prodloužena do 28. srpna, tak si ji určitě nenech ujít!

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.