Vyraz na výlet na Šumavu

Rád/a bys vyrazil/a někam na výlet, ale nechce se ti cestovat moc daleko? Tak zůstaň v České republice a vydej se na krásnou Šumavu. Nabízí hory, úžasnou přírodu, skvělý národní park i spoustu restaurací, hotelů a občanského vyžití. Co na Šumavě nesmíš vynechat a jaký si najít program na tři dny?

Tři dny na Šumavě

Národní park Šumava

Šumava je ideální pro třídenní návštěvu, při které si odpočineš od ruchu velkoměsta a nadechneš se čerstvého vzduchu. Kdo se do oblasti vydá, tak nejspíše jako první zamíří do Národního parku Šumava, kde najde vyžití klidně i na celý den. Park patří mezi nejkrásnější přírodní rezervace v České republice a rozhodně bys jeho návštěvu neměl/a vynechat. Nachází se na jihozápadě Čech, poblíž hranic s Německem, a pyšní se neuvěřitelným množstvím krásných míst a aktivit pro všechny návštěvníky. Jedním z nejvyhledávanějších míst v parku je vyhlídka Boubín. Jedná se o nejvyšší vrchol Šumavy, který nabízí fantastický výhled na celou oblast a okolní krajinu. Více informací najdeš na stránkách Národního parku Šumava.

Historie a sportovní vyžití

Pokud jsi milovníkem historie, rozhodně si nenech ujít ani návštěvu zříceniny hradu Kašperk. Tento gotický hrad se nachází na vrcholu kopce a kromě historického nádechu si i zde užiješ skvělý výhled. Studenti zde navíc po předložení průkazu získají slevu na vstupném. Milovníci turistiky a cyklistiky budou v národním parku také nadšení. Šumava nabízí celou řadu tras pro turisty, tou nejoblíbenější je však trasa po hřebeni hory Plechý. Zde si můžeš užít nezapomenutelné výhledy na šumavskou krajinu a s nádechem adrenalinu si projít tamní krásy přírody. Největší vodní plochou v parku je Černé jezero, které je s plochou 18,4 ha také největším přírodním jezerem v celé České republice.

Národní park Bavorský les

Pokud ti je návštěva jednoho národního parku málo, vydej se ještě do Bavorského lesa. Jedná se o jednu z nejkrásnějších a nejdivočejších oblastí v Evropě. Nachází se na území Bavorska v Německu, jen kousek za hranicemi, a nabízí návštěvníkům mnoho aktivit a krás, které stojí za prozkoumání. Pokud hledáš nedotčenou přírodu, Národní park Bavorský les je tím pravým místem pro tebe. A co se tam dá dělat?

Park nabízí mnoho turistických stezek, které tě zavedou do divoké přírody. Všechny výhledy z vrcholků hor jsou naprosto úchvatné a stojí za to je objevit. Rozhodně navštiv Grosser Arber, nejvyšší horu v oblasti. Pro ty, kteří hledají jsou pak v nabídce turistické stezky, které vedou až k hranicím s Českem. V blízkosti je k dispozici i zoo a zábavní park, takže se zde opravdu nikdo nebude nudit. Ze svého itineráře bys neměl/a vynechat ani zříceninu hradu Altnussberg nebo největší gotický kostel v oblasti, který se nachází v Klatově. Bavorský les nezklame ani milovníky cyklistiky, jelikož kolem parku se nachází spousta cyklostezek, které vedou až do okolních vesnic. Nejoblíbenější je cyklostezka Bayerwald.

 

 

Autor
Aneta Havránková