226-222-333 9:00 - 17:00
  • cs

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL láká na extravagantní lahůdky…

Největší kulinářský festival se letos koná již po několikáté v Plzni, Pardubicích a Praze a poprvé přichází i do Brna. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. Nebude chybět jedinečná gastronomie, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěže o restauraci regionu a další bohatý doprovodný program. V Brně navíc v sobotu večer proběhne koncert Petra Koláře.

Největší gurmánský festival připravil letos několik novinek. Hlavní scéna, která je tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět přemění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Na hlavním pódiu BOSCH cooking stage se představí osobnosti gastronomie Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Ocknecht nebo Petr Koukolíček a další. I letos se mohou návštěvníci pod jejich vedením v rámci hodinové show naživo seznámit s přípravou nejrůznějších delikates a také, pokud budou kuchařem vybráni, je přímo ochutnávat. Na pódiu tak mohou ochutnat tříchodové menu, ke kterému jim navíc přítomný sommeliér doporučí i skvělé víno.

Hlavní pódium doplní neméně zajímavá BOSCH workshop stage. Zde si mohou vždy čtyři návštěvníci uvařit nevšední speciality společně s kuchaři v plně vybavených kuchyních. Spektrum pódií rozšíří letos nově grill stage, kde návštěvníky čekají ty nejlepší lahůdky z grilu. Čtvrté pódium bude věnováno pražení kávy, které je rovněž novinkou. Program budou tvořit baristé, proběhnou zde ukázky latté art a příprava kávy ve všech podobách. Představí se zde nejen pražírny, ale i další partneři této stage.
Po celou dobu konání festivalu budou kuchaři pro gurmánské nadšence připravovat nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí.

Účastníci se také mohou těšit na překvapení letošního roku. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček představí speciality připravené z masa odlovených, divoce žijících medvědů. „Na festivalu se zaměřím již tradičně na molekulární gastronomii, například Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C, nebo Peprmintový likér „zelená“ v kostce. Dále budeme návštěvníkům festivalu nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká Petr Koukolíček propagátor molekulární gastronomie a autor knihy MOLEKULÁRNÍ GASTRONOMIE.

Součástí festivalu bude také soutěž o Regionální restauraci roku, které se zúčastní TOP 15 restaurací daného regionu a okolí se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.
Velmi rozsáhlá bude v letošním ročníku prezentace vinařství. Například v Brně, jakožto metropoli vinařské oblasti, se můžou návštěvníci těšit až na 15 vinařství, vinoték a distributorů vína. Hlavním partnerem v oblasti vín bude opět Via Vini. Novinkou bude představení naší nové služby „Vinný kurýr“ kde nabídneme vybraná vína z produkce našich vinařů za nejvýhodnější ceny. Stejně jako v loňském roce bude náš sommelier ke každému pokrmu připravovanému na pódiu doporučovat a podávat vhodné víno,“ uvádí Tomáš Čepek, spolumajitel VIA VINI.
Pivní nadšenci se pak mohou těšit na ochutnávku nejrozmanitějších druhů piv menších rodinných pivovarů a minipivovarů, jako Knížecí pivovar Plasy, U Stočesů, Pivovar Raven a další. Velké lákadlo v podobě speciálního piva ale připravil i hlavní pivovar festivalu, kterým se pro následující 2 ročníky stal Pilsner Urquell.

„8.dubna jsme v Plzeňském Prazdroji, jakožto hlavním pivovaru Bosch Fresh Festivalů společně uvařili várku Pilsner Urquell, která bude za 5 týdnů připravena pro všechny gurmány a gurmety na Bosch Fresh Festivalu v Brně, Plzni, Pardubicích a Praze. Návštěvníci si budou moci vychutnat mistrovsky načepovaný zlatý ležák, jak v klasické, tak v nefiltrované podobě. Dej bůh štěstí a na viděnou na Bosch Fresh festivalu,“ říká sládek Václav Berka.

Na festivale nebude chybět ani množství stánků s delikatesami z celého světa.
Skvělou gastronomií však program zdaleka nekončí. V Brně bude bohatým programem připomenut Den Evropy. V infostáncích se mohou návštěvníci dozvědět všechny informace ohledně evropské problematiky a aktuálních témat, které je zajímají. Připraven bude celodenní program – vystoupí úspěšný sólový umělec Petr Kolář nebo Markéta Krajčovičová ze svého pořadu Božské dorty od Markéty. Účastníci se mohou těšit na její kulinářskou show. Programem provede moderátor Ivan Vodochodský a hostem bude také zástupce Evropského parlamentu.

Brno: 7. až 8. května 2016 Koupaliště Riviéra
Plzeň: 20. až 22. května 2016 OC PLAZA Plzeň
Pardubice: 18. až 19. června 2016 Dostihové závodiště
Praha: 25. až 26. června 2016 Park Vítkov

Více info na webu www.freshfestival.cz, Facebook Fanpage nebo na Instagram.com/fresh_festival

Držitelé platných průkazů ISIC/ITIC mají vstup na Bosch Fresh Festival zdarma!!!

Související články

[reklama_left]
[reklama_right]