Deskovky na deštivé dny

Deskové hry od Albi

Deštivé dny mohou být pro mnoho lidí frustrující, ale díky širokému výběru deskovek na našem trhu z nich můžeš udělat super příležitost, jak zabavit všechny přátele a rodinu. Značka Albi nabízí širokou škálu her, které osloví děti i dospělé, a to, ať už jsi začátečník nebo zkušený hráč. Přinášíme ti několik super tipů.

Scythe

Scythe je strategická hra, která tě zavede do fascinující alternativní minulosti východní Evropy. Ocitneš se v období krátce po První světové válce, kde se krásné ilustrace Jakuba Rozalského spojují se směsicí stád ovcí, koz a obřích kráčejících mechů. Hra je určena náročnějším a zkušenějším hráčům, kteří mají chuť vyvíjet strategie a přemýšlet nad každým tahem. V rámci hry přebíráš roli vůdce jednoho z pěti národů a tvým cílem je obsazovat území, nasazovat a vylepšovat své jednotky, získávat vzácné suroviny a soutěžit s protivník. Klíčem k úspěchu je vždy tvůj strategický um a schopnost plánovat své tahy.

Mazaný lišák

Mazaný lišák je plně kooperativní hra, která tě vtáhne do světa hádanek a tajemství. Tvým úkolem je najít klíčové slovo a zapsat ho na jednu ze tří karet trofejí. Je však třeba mít na paměti, že pokud se ti to nepodaří, všichni společně prohrají! Jeden z hráčů se stane mazaným lišákem, který zná tolik očekávané klíčové slovo. Jeho úkolem je pomocí různých nápověd a podpory navést zbývající hráče (stopaře)  správným směrem k jeho odhalení. V průběhu hry mazaný lišák ukazuje hráčům, kolik jejich navržených stop se nachází na správné cestě. To je pro stopaře vzrušující výzva, jelikož musí využít svou logickou dedukci a vhodně zvolené stopy, aby postupně zúžili možnosti a odhalili tajemství klíčového slova.

Catan – Osadníci z Katanu

Cílem hry Osadníci z Katanu je vybudovat nejmocnější osídlení a stát se pánem Katanu. Tvým úkolem je získávat suroviny, obchodovat s nimi a vytvářet cesty, vesnice a města. Klíčem k úspěchu je obchodování. Některých surovnin budeš mít nadbytek, zatímco jiné ti budou chybět. Budeš tak muset obchodovat s tím, co potřebuješ, a využívat nabídky surovin od ostatních hráčů. Je potřeba na to vždy jít moudře a chytře.

Bylo nebylo

Bylo nebylo, za sedmero horami, se nachází malebné království, ve kterém se odehrává neuvěřitelné dobrodružství. V tomto království putují odvážná princezna, oddaný rytíř a strašlivý drak, kteří touží po vzrušení a neuvěřitelných příbězích. Na začátku hry se hráčům rozdají karty stránek, které obsahují různé úkoly a části příběhu. Na výchozích destičkách území se umístí figurky princezny, prince a draka. Každý hráč se podívá na vrchní kartu své knihy a čte si úkol, který musí splnit. Poté hraje pomocí jednotlivých destiček území a pohybem s postavami tak, aby naplnil dané úkoly na kartách. Když hráč splní úkol, přečte si příslušnou část příběhu na kartě, odloží ji a vezme si novou kartu ze svého balíčku. Hráči se střídají v tazích a cílem je být ten, kdo jako první přečte všechny části příběhu na kartách.

Hospodský kvíz

Hospodský kvíz je netradiční kvízová hra, která v sobě spojuje šarm a atmosféru hospodských soutěží přímo v restauracích. Tato hra vznikla díky úzké spolupráci s jedním ze zkušených organizátorů těchto populárních soutěží, což zaručuje autentičnost a zábavnost. Jedná se o plně kooperativní hrou, při které všichni hráči spojují své síly, znalosti a strategie a společně se snaží zodpovědět na všechny otázky.

Autor
Aneta Havránková
ISIC TIP:

S průkazem ISIC máš nejen na tyto hry, ale veškeré zboží v Albi 8% slevu.