Na lyže do Jizerek výhodně s ISIC

skijested_vecerni_lyzovani

Hledáš ideální místo, kde se ještě vyvětrat na lyžích? Pohodové sjezdovky, kvalitní služby a dobrý poměr kvality a ceny? Přesně to nabízí Jizerské hory pro lyžařskou dovolenou i víkendový pobyt.

Oblíbené skiareály v Jizerkách s ISIC slevou 

Jizerské hory jsou vděčná destinace, ať už preferuješ sjezdovky nebo běžky. Najdeš tady hned několik skiareálů, které jsou sice menší než například oblíbená střediska v Krkonoších, pořád ale nabízí super služby, navíc si častěji užiješ lyžování bez front. Pro běžkaře je připravená Jizerská magistrála se stovkami udržovaných běžkařských tratí. Nejoblíbenější skiareály navíc nabízí slevu pro držitele průkazu ISIC! 

Víkendové lyžování na Ještědu 

Skiareál Ještěd vyniká parádní dostupností, z Liberce sem dojedeš tramvají za pár minut. Autem nebo skibusem z Prahy jsi tu za hodinku. Lyžařskému areálu zde vévodí 1,5 km dlouhá sjezdovka Nová Skalka, která vyhovuje potřebám lyžařům různé zdatnosti. Famózním zážitkem se pro tebe může stát i večerní lyžování s nádherným výhledem na svítící Liberec, nebo naopak Fresh track, kdy si užiješ čerstvý ranní sníh ještě před ofiko otvíračkou a luxusní snídani navrch. Celkem nedávno pod Ještědem prošly modernizací také gastro podniky, půjčovna vybavení i lyžařská škola. Aktuální ceny, dobu provozu a živou webkameru z areálu najdeš na www.skijested.cz a podrobnosti o uplatnění slevy s ISIC zase omrkni tady. 

skijested_vecerni_lyzovani_4

Foto: www.skijested.cz

Super dovolená na sjezdovce i na běžkách v Jizerkách 

Ski areál Bedřichov 

Pro lyžaře pohodáře, rodiny s dětmi i běžkaře je ski areál Bedřichov parádní volbou. Bedřichov leží nedaleko Liberce, odkud je sem výborné spojení autobusem i autem. Bedřichov nabízí spoustu možností, kde se ubytovat, kvalitně najíst, a především dostatek vleků a mírných sjezdovek. Pro náročnější sportovce se tu ale najde i červená sjezdovka. Pro děti i rekreační lyžaře tu funguje lyžařská škola i školička, půjčovna a samozřejmě i servis. Technické zasněžování tu mají zmáknuté, takže se neboj vyrazit, i když je méně sněhu. Aktuální informace o provozu ski areálu hledej zde. Nenech si ani ujít možnost ušetřit s ISIC na skipasech, podmínky najdeš tady.  

Obec Bedřichov je také startovní místo běžkařských tratí vedoucích na krásná místa Jizerských hor. Na tamním stadionu začíná Jizerská magistrála, která tě zavede na Novou Louku a dál směrem na Kristiánov, Knajpu a Smědavu. 

Foto: www.bedrichov.cz

Ski areál Severák – Hrabětice 

Pro náročnější lyžaře se najde dost prostoru ve ski areálu Severák na dvou červených sjezdovkách, ačkoliv nechybí ani sjezdovky nižší obtížnosti. Pokud je tvým sněhovým hardwarem prkno, nadchne tě nový snowpark Loučky s ojedinělou wood sekcí. Běžkaři zde mohou naskočit na Jizerskou magistrálu. Severák je vrchol, který se rozkládá nad obcí Hrabětice v okrese Jablonec nad Nisou a jde o jednu z nejchladnějších oblastí Jizerských hor, takže sněhu bývá dostatek! Více informací o službách a aktuálním provozu ski areálu Severák hledej tady a nezapomeň taky prozkoumat, jak ušetřit s ISIC. 

ski areal severak

Foto: Facebook Skiaréna Jizerky – ski areály Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov

Pokud si myslíš, že lyžování je pro děcka a láká tě objevit něco nového, vyzkoušej zimní adrenalinové sporty! 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.