Jak nosit kalhoty culottes?

culottes kalhoty pruhované

Culottes kalhoty se už několik let drží mezi módní trendy, pro někoho je jejich nošení ale stále výzva. Jak jsi na tom ty, máš taky ve skříni svoje “kulotky”? Mrkni se, jaké jsou jejich přednosti a jak parádní outfity můžeš s pomocí culottes vytvořit.

CO JSOU CULOTTES A PROČ JE ŽENY MILUJÍ?

Culottes jsou kalhoty se širokými nohavicemi ve tříčtvrteční nebo sedmiosminové délce, někdy jsou dokonce tak široké, že připomínají sukni, takže jsou mimořádně pohodlné a vzdušné. Dokonce i culottes umí zvýraznit křivky i zamaskovat nedostatky a jejich využití je široké. Najdeš spoustu variant – takové, které se hodí do práce, do školy, na kávu nebo výlet i jako součást společenského oblečení.

Jaké postavě cullotes sluší?

Co si budeme povídat, culottes opticky rozšiřují a zkracují postavu. Nicméně právě tyto “anomálie” jsou dneska velmi trendy, v módě jsou stále boky, větší zadky i odhalené kotníky. Není tedy třeba se kulotek bát – pokud jsi spíše plnější postavy, zvol tmavší barvu kalhot, volnější top a boty na podpatku, které ti nohy opticky prodlouží. Ideální v tomto duchu jsou tyto zelené culottes se zavazováním. Pokud jsi menšího vzrůstu, zvol spíše delší střih a vysoké boty. Můžeš si dovolit i světlé cullotes, když zvolíš tmavší top případně barevně sladěné doplňky v kontrastní barvě. Efektu prodloužení postavy můžeš docílit i vrstvením, ke kratším černým culottes zvol delší top a kratší přiléhavou bundu nebo mini kardigan.

Culottes oceníš v létě

Další nespornou výhodou culottes je, že v horku se v nich nezapotíš jako v džínách. Béžové culottes volnějšího střihu doplněné výrazným crop topem a polobotkami jsou zárukou, že budeš trendy a v pohodlí. Modré culottes z viskózy budou příjemně chladit a obléct k nim můžeš jak tenisky, tak boty na podpatku a povýšit je tak na elegantní záležitost. Pokud se ani v létě nechceš obejít bez džínového outfitu, máš řešení v podobě culottes denimového vzezření, které jsou ovšem z lehkého přírodního lyocellu, takže poskytnou mnohem více pohodlí a spolu se sandálky a topem budou super alternativou k sukni.

Které celebrity umí nosit culottes?

Pořád máš pocit, že jsou kalhoty culottes spíš sci-fi a váháš, jestli je dobrý nápad vydat se v nich mezi lidi? Věř, že už si je oblíbila i řada celebrit, jako Rihanna, Victoria Beckham nebo J Lo a u nás třeba Aňa Geislerová. Za nás má jednoznačně za “kulotky” palec nahoru vévodkyně Kate Middleton. Kate má zjevně své culottes ve velké oblibě, nosí je na formální i sportovní události a kombinuje je s teniskami i vysokými podpatky.

culottes kalhoty

Foto: archiv firem, www.envato.cz,  https://www.hellomagazine.com/fashion/royal-style/2020071093206/how-to-wear-culottes-kate-middleton-style/

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.