SOUTĚŽ:Na deset dnů opět ožije Letní filmová škola

Tradičně v půli prázdnin se v Uherském Hradišti bude konat 45. Letní filmová škola (26.7.-4.8.). Na festivalu si opět užijete skvělý filmový, odborný a doprovodný program. Výroční ceny AČFK převezmou Milan Lasica a Hynek Bočan.

Filmová čítanka se zaměří na francouzskou novou vlnu

Sekce Ikona představí známá i méně známá díla Michaela Hanekeho, retrospektivu letos festival věnuje Williamu Wylerovi, Filmová čítanka se zaměří na francouzskou novou vlnu. Chybět nebude ani dlouhodobě divácky nejatraktivnější sekce Němý film s živou hudbou, která letos nabídne průřez městskými symfoniemi.

Prostor dáme i loni velmi úspěšné virtuální realitě, New Queer Cinema, giallo filmům či zahraniční kariéře Miroslava Ondříčka (bez Miloše Formana). Představíme i novou sekci Příběh jednoho filmu, která vás uvede do milníků světové kinematografie – letos padla volba na přelomový akčňák Police Story Jackieho Chana.

Dvě letní kina vám přinesou divácky nejatraktivnější české novinky

Ženy v běhu, Teroristka, Úsměvy smutných mužů či Čertí brko i zapomenuté klenoty 90. let – Návrat idiota, Kouř, Jízda či Postel. Hned v pátek 26. července se v zámeckém parku v Buchlovicích ve spolupráci s Národním památkovým ústavem Kroměříž uskuteční speciální projekce pohádky S čerty nejsou žerty za účasti Hynka Bočana a Ondřeje Vetchého.

V innogy letním kině na Masarykově náměstí se pak můžete těšit na druhý sobotní večer a historicky nejúspěšnější film v českých kinech Bohemian Rhapsody. Denní program festivalu najdete tady.

Festival letos přivítá i dva významné představitele česko-slovenské kinematografie

Hynka Bočana a Milana Lasicu, kteří v Uherském Hradišti převezmou Výroční cenu Asociace českých filmových klubů. V rámci doprovodného programu vystoupí Monkey Business (zdarma v innogy letním kině na Masarykově náměstí), HaDivadlo, WWW či Dunaj.

Akreditace, balíčky vstupů i vstupenky na doprovodný program jsou již v prodeji v akreditačním systému.

ISIC TIP: Až 150 Kč na čtyřdenní až celofestivalové akreditace pro držitele ISIC průkazů
Soutěž byla ukončena

Informace o soutěži

Výherci soutěže
Karolína Malá
Markéta Žaloudíková
Romana Boumová
Michaela Černá
Autor
Veronika Vlachová