SOUTĚŽ:Prague Philharmonia na cvičišti Kasáren Karlín!

U příležitosti oslav druhého výročí kulturního centra Kasárna Karlín se v unikátním areálu kulturní památky odehraje šest open-air koncertů pro celkem 3600 lidí. Na pódiu se představí 40 členů PKF — Prague Philharmonia pod vedením osmadvacetileté české dirigentské hvězdy Jiřího Rožně. V programu zazní slavné skladby Mozarta, Beethovena a Martinů.

Kasárna Karlín – unikátní místo v centru Prahy

Kulturní a společenské centrum Kasárna Karlín otevřelo veřejnosti jedinečné prostory bývalých kasáren v červnu 2017. Během dvou let v areálu zprovoznilo kavárnu v někdejším bazénu, bar v garážích pro armádní vozidla, koncertní sál, kino a bývalý buzerplac proměnilo v příjemné náměstí bez aut s několika hřišti i letním kinem.

Druhé výročí oslaví šestice open air koncertů

Své dvouleté působení se Kasárna rozhodla oslavit za pomoci PKF – Prague Philharmonia velkolepou sérií šesti open-air koncertů pro čtyřicetičlenný orchestr na bývalém vojenském cvičišti, které se odehrají v termínu 19.–23. června 2019.

„Od začátku se snažíme Kasárna otevřít široké veřejnosti, rodičům s dětmi, mladým lidem i seniorům. Přesně v takovém duchu se nese i tento projekt – chceme přenést klasickou hudbu z koncertních síní do veřejného prostoru a zpřístupnit ji v nezvyklém prostředí co nejširšímu publiku, čemuž jsou uzpůsobeny i nižší ceny, mimo jiné zvýhodňující děti, seniory a studenty,“ říká Matěj Velek, ředitel Kasáren Karlín.

Soutěž byla ukončena

Informace o soutěži

Výherci soutěže
Anna Kubová
Pavel Kupec
Karel Gavenčiak
Autor
Jakub Srněnský