Kam na letní scénu v Praze

Kam na letní scénu v Praze

V létě to prostě žije – koupání, sport, koncerty a festivaly pod širou oblohou. A jako by se v poslední letech začalo více dařit i letním divadelním scénám. Co se společně porozhlédnout po možnostech kam vyrazit na letní scénu v Praze.

Kam tedy můžeš vyrazit na letní scénu v Praze…

Letní Shakespearovské slavnosti

Dalo by se říct, že tahle letní akce snad nikdy nezevšední. Tyto slavnosti jsou nejstarší a největší divadelní přehlídkou pod širým nebem nejen v Čechách, ale dokonce i v Evropě. Prezentují se zde díla Williama Shakespeara v hvězdném provedení našich nejlepších divadelních umělců. Vznik tohoto festivalu inicioval sám Václav Havel, jeho cílem bylo přilákat na Pražský hrad co nejvíce lidí. A tak otevřel hrad umělcům, kteří se zde scházejí každý rok od konce června do září a účinkují v jednotlivých představeních známého Williama Shakespeara. Představení jsou opravdu mistrovským dílem a stojí za vidění. Nezapomeň si včas rezervovat vstupenky, Shakespearovské slavnosti bývají rychle vyprodané. Program si můžeš prohlédnout na webovských stránkách slavností a rovnou si tam zakoupíš i vstupenky.

Kam na letní scénu v Praze

Letní scéna Musea Kampa

Museum Kampa je galerie moderního středoevropského umění, kterou spravuje nadace Medy Mládkové. Sídlí na překrásném místě na nábřeží Vltavy v budově bývalých Sovových mlýnů na Kampě. V průběhu léta tu proběhnou tři divadelní představení Werich, Marta a Meda. Představení Werich ukazuje Jana Wericha trochu v jiné roli, té jeho vlastní, životní. Je na čase si rozšířit obzory o tomto pozoruhodném muži. Divadelní představení Marta pojednává o životě Marty Kubišové, a proto je i plné písní a živé hudby. Inscenace Meda je spojené s životem Medy Mládkové, která je zakladatelkou Musea Kampa a vášnivou sběratelkou umění. Program Musea Kampa nabízí také hudební koncerty. Tato letní scéna má jistě co nabídnout.

Letní scéna Harfa

Představení se na Harfě odehrávají na netradičním místě – přímo na střeše obchodního centra. Letošní rok se pořádá už jedenáctý ročník této divadelní přehlídky. Program představení je skutečně bohatý. Pořadatelé této akce se vždy snaží, aby se představení hemžila výborným hereckým obsazením. Podívej se nejprve na kompletní repertoár a poté rovnou na program, kde jsou k zakoupení i vstupenky.

Letní scéna pod Žižkovskou věží

Tato mladá letní scéna Divadla Kalich slaví letos tříleté výročí. První ročník festivalu Hvězdné léto zde proběhl v roce 2019. Vše se odehrává v otevřeném „amfiteátru“ pod žižkovskou televizní věží v Mahlerových sadech. Také Kalich má připravená skvělá představení s vynikajícím hereckým obsazením. A v nabídce nechybí ani akustický koncert Tomáše Kluse.

Kam na letní scénu v Praze

Letní scéna divadla Ungelt

Divadlo Ungelt hraje pod širým nebem pravidelně každý rok od konce června až do konce srpna. Repertoár připravují z divácky nejúspěšnějších inscenací kamenné scény. Najdeš je na Hradčanech v ulici Nový Svět. V hereckém nasazení se zde objeví Simona Stašová, Jirka Langmajer, Ivana Chýlková, Petr Kostka, František Němec a mnozí další.

Letní scéna Vyšehrad

Tato oblíbená letní scéna Studia DVA se koná již řadu let s velkým úspěchem a mnoha skvělými inscenacemi v krásném prostředí magického Vyšehradu – a k tomu pod hvězdným nebem. Pro případ deště jsou tu vybaveni pláštěnkami. Pro letní scénu se tento rok plánují představení Vše o mužích, Sex pro pokročilé, Brouk v hlavě, Duety i muzikáloví Starci na chmelu. Program je mnohem obsáhlejší a nezůstane pouze u divadelních inscenací, plánují se také letní koncerty.

Kam na letní scénu v Praze

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.